Szocsi 2014: Pontot szerzett a női váltó! (nyilatkozattal)

Szocsi 2014: Pontot szerzett a női váltó! (nyilatkozattal)

2014. 02. 18.
Megosztás

Megvan az első magyar pont a szocsi téli olimpián! A rövidpályás gyorskorcsolyázók női váltója a kínaiak kizárása miatt végzett a hatodik helyen.

A hollandok kitessékelése miatt csak három váltó indult a kisdöntőben, és a mieink jócskán lemaradva az utolsó helyen értek célba a japánok és az oroszok mögött.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tíz körrel a vége előtt még vezettünk, Keszler Andrea szerencsétlen esése miatt azonban minden esélyünket elvesztettük az első két hely valamelyikére.

Következhetett tehát az izgatott várakozás, hogy kizárnak-e valakit az A döntőben, és imáink meghallgatásra találtak: a zsűri szabálytalannak ítélte meg a kínaiak egyik manőverét.

„Annak ellenére, hogy a hatodik helyet előzetesen elfogadtam volna, most még nagyon csalódott vagyok. 1000 méteren az egyéniben kizártak, a váltóban pedig csak háromszor került rám sor, úgy érzem, mintha nem is koriztam volna” – nyilatkozta Heidum Bernadett a mob.hu-nak.

„Azért fáj különösen a váltó, mert a táv első felében elképesztően jól mentünk, ez most újra az a csapat volt, amelyik az Európa-bajnokságon és az Universiadén is jól szerepelt. Gyorsan hozzáteszem, hogy nem az összetételére gondolok, csak arra, hogy nagyon együtt voltunk, és mindenki a maximumot hozta."

„Szandi es Zsófi is fantasztikusakat előzött, bravúrosan tartotta meg a pozíciót. Kecó hihetetlen jól rajtolt, borzasztóan sajnálom, ami történt vele, de short trackben bármi előfordulhat, én is jártam már így. Amennyire tudom, leért a bal korcsolyája a kanyarban, és ez lett a vesztünk. Hihetetlenül bosszantó, mert tele voltunk energiával, úgy éreztem, bőven van annyi erőm, hogy egy jó hajrával megnyerjük a futamot” – értékelt Heidum Bernadett egyelőre könnyes szemmel, de a végén már egyre többet mosolyogva.

Az első magyar pontot a Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra összetételű csapat harcolta ki, a hétfőn meghozott edzői döntés értelmében Darázs Rózsa maradt ki a négyesből.

Az aranyérmet a koreaiak kaparintották meg, a dobogóra mellettük a kanadai és az olasz négyes állhatott fel.

A váltó B döntőjéről készült képgalériánkat IDE kattintva tekintheti meg.

Rövidpályás gyorskorcsolya, női váltó

  • 1. Dél-Korea (Cso Ha Ri, Kim Alang, Pak Szeung Hi, Shim Szuk Hi, Kong Szang Dzsong)
  • 2. Kanada (Marie-Eve Drolet, Valérie Maltais, Marianne St-Gelais, Jessica Hewitt)
  • 3. Olaszország (Arianna Fontana, Lucia Peretti, Martina Valcepina, Elena Viviani)
  • 4. Oroszország (Valerija Reznik, Olga Beljakova, Tatyjana Borodulina, Szofija Proszvirnova)
  • 5. Japán (Szakai Jui, Ito Ajuko, Szakurai Biba, Simizu Szajuri)
  • 6. MAGYARORSZÁG (Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa)

(Fotók: MOB/Kovács Anikó)