Szocsi 2014: Szabó Bence - "Ha lesz pontszerzőnk, boldogok leszünk" (videóval)

Szocsi 2014: Szabó Bence - "Ha lesz pontszerzőnk, boldogok leszünk" (videóval)

2014. 01. 30.
Megosztás

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára csütörtökön az M1, Ma reggel című műsorában Szocsival kapcsolatban nyilatkozott. Az élő adásban, telefonon bekapcsolták a helyszínen tartózkodó dr. Nagy Zsigmond, nemzetközi igazgatót is.

Szabó Bence szerint rövidpályás gyorskorcsolyában van esély magyar pontszerzésre a jövő pénteken kezdődő téli olimpián. A főtitkár tisztes helytállást vár a magyar versenyzőktől, azt szeretné, ha mindenki a legjobbját nyújtaná, a Fair play szellemében versenyezne, és egészségesen, sérülésmentesen jönne haza. "Ha lesz pontszerzőnk - márpedig rövidpályás gyorskorcsolyában ez lehetséges -, akkor nagyon boldogok leszünk" - fogalmazott a vívásban kétszeres olimpiai bajnok sportvezető.

A Ma reggel interjúja ide kattintva megtekinthető.

Nagy Zsigmond megérkezését követően szerdán a mob.hu-nak elmondta, a magyar küldöttséget regisztrálták, így jogilag is megerősítették a 16 sportoló részvételét. Ez az akkreditációjuk, a nevezésük és szállásuk szempontjából is fontos lépés volt. Elkezdték berendezni a csapatirodát, a szervezőktől átvették a szükséges eszközöket.

(MOB-Telesport.hu)