Szocsi-konzultáció a MOB-ban

Szocsi-konzultáció a MOB-ban

2013. 10. 22.
Megosztás

A 2014-es szocsi téli olimpiával kapcsolatban tartottak megbeszélést a Magyar Olimpiai Bizottság székházában kedden délután az érintett sportágak képviselői részére.

A konzultáción részt vettek a hazai korcsolya, sí, snowboard és szánkó szövetség vezetői; a MOB képviseletében, többek közt dr. Nagy Zsigmond, nemzetközi és Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgató.

Az eseményen a nevezésekkel, akkreditációval, adminisztrációval, logisztikával, nemzeti válogatott ruházattal, utazással, kommunikációval, egészségügyi szűréssel, doppingellenőrzéssel, táplálék-kiegészítőkkel kapcsolatos témák kerültek napirendre.

A megbeszélésen orvosi részről jelen volt dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője, dr. Tállay András és dr. Tóth Szabolcs is.

Az egyeztetésen a sportági vezetők a kvalifikációs esélyekről, a várható olimpikonok személyéről, utazó keretekről beszéltek. Elhangzott: a szocsi olimpia nevezési határideje 2014. január 27. A szövetségek előterjesztéseit a MOB elnökségének javaslatára a MOB közgyűlése kell, hogy elfogadja.