Szombaton kezdődik a vízi szezon

2012. 03. 31.
Megosztás

A szombati hosszútávú versennyel kezdetét veszi az idei evezős versenyszezon.

A regattáról hiányzik a kvótát szerző Simon Béla, aki a térdműtéte után lábadozik. Társa, Juhász Adrián pedig a tőle nem idegen egypárevezős versenyszámban áll rajthoz. A viadalon 20 klub 171 hajója küzd meg egymással és az idővel az előzetes nevezések alapján.

Az evezősöknél a verseny távja rendszerint 2000 méter, de a tavaszi és az őszi válogatott keretet alakító-formáló versenyek hosszabb távon, 6 km-en kerülnek megrendezésre. Így lesz ez március utolsó szombatján is, amikor az ország különböző pontjairól érkező evezősök lepik el a csepeli telepet és a Soroksári-Dunaágat a Gubacsi híd lábánál.

A 6 km-es üldözéses versenyen a válogatottak számára kötelező a részvétel, hogy számot adjanak, hol tartanak a felkészülésekben. Rajthoz áll a kvótát szerző Juhász Adrián (Szolnoki Főiskola – Tisza EE), aki most nem a kvalifikált csapathajóban evez, hanem az egypárevezősök között készül címvédésre.

Ott lesz az indulók között könnyűsúlyú egypárevezős számban Galambos Péter (Vác VEC) világbajnoki bronzérmes, valamint a fiatalabbak közül is néhány tehetség.

A Varga Tamás (EDF-Démász Bajai SVSC), Hirling Zsolt (Vác VEC) világ- és Európa-bajnok páros kihagyja a megmérettetést, mivel a pótkvalifikációs hazai válogatóversenyre koncentrálnak.

A verseny 10 órakor kezdődik a kormányos nélküli kettesek versenyével, majd délután 2 órakor zárul az utánpótláskorú lányok négypárevezős versenyszámával.

(Forrás: evezős szövetség)