Szponzor vívás 5

Szponzornap a magyar sport szentélyében

2023. 10. 26.
Megosztás

Együttműködő partnereit, szponzorait látta vendégül a tatai edzőtáborban a Magyar Olimpiai Bizottság. A támogató cégek néhány képviselője plasztront öltött, pástra lépett, a mérkőzésvezető az olimpiai ezüst- és bronzérmes vívó, Boczkó Gábor volt. A programban az 1948-ig visszanyúló időutazás mellett a létesítmény-látogatás, a kerekasztal-beszélgetés, a MOB marketing-tájékoztatója és a legendás edzőtábori ebéd is belefért.

Noha bőven elfértek, de mégis sűrű napja volt a Tatai Olimpiai Központnak, hiszen a vívó- és az ökölvívó-válogatottak mellett látogatott a magyar sport szentélyébe a Magyar Olimpiai Bizottság küldöttsége – köztük bajnokokkal – a MOB és a Team Hungary partnereivel.

Szponzor vívás 1
MOB-Média/Balassa Balázs

A vendéglátók nevében Bíró Péter egykori öttusázó, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgatója köszöntötte az olimpiai család tagjait, majd az idén 75 esztendős edzőtábort méltatta. A sportvezető úgy fogalmazott: a magyar sport „legszebb ékszerdobozában” több száz olimpiai világ- és Európa-bajnoki érem gazdája készült az évtizedek során.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára elmondta, hogy érzése szerint a több száz érem akár az ezres nagyságrendet is meghaladhatja, annyira népszerű és szeretett volt az edzőtábor, „Tata egy fogalom volt” – jelentette ki. Visszaemlékezett a nyolcvanas-kilencvenes évekre, amikor Török Ferenc napi hét edzést vezényelt nekik, és abban az időben még a lovasedzésekre is volt helyben lehetőség. Azt is megosztotta a jelenlévőkkel, hogy Martinek János szinte állandó szobatársának számított, akivel számtalan „sztorit” megéltek; a Törőcsik-ösvénytől a diplomatapudingig sorolta emlékeit.

Szponzor vívás 4
MOB-Média/Balassa Balázs

A résztvevőket Pécsi István létesítményvezető kalauzolta körbe. Emlékeztetett, hogy az edzőtábor helyszínét 1947-ben találták meg, akkor egy száz évnél idősebb angolpark volt a helyén, majd a '48-as olimpiára már ott készültek sportolóink, és immár 75 éve szolgálja a magyar sportot. Jelenleg 15-18 sportág képviselőinek korszerű felkészülési lehetőséget tud nyújtani egészségügyi szolgálat és legendásan jó gasztronómiai háttér mellett.

A következő programpont Tóth Anita kommunikációs igazgató vezetésével egy kerekasztal-beszélgetés volt, ahol olimpiai bajnokok idézték fel az edzőtáborral kapcsolatos évtizedes élményeiket.

Szponzor vívás 3
MOB-Média/Balassa Balázs

„Úgy éltünk mi itt, mint egy nagy család. Négyágyas vaságyak voltak, közös tusoló, elnéztünk egymás edzéseire, mai napig tartó barátságok szövődtek” – emlékezett vissza Sákovicsné Dömölky Lídia vívó.

„1960-ban, a római olimpia előtt jártam itt először, akkor 18 évesen jó edzőpartnernek bizonyultam. Ez a sportolók Mekkája volt, akkor megtiszteltetés volt ide jönni. Megnéztük a fehérnépet is, '62-ben megláttam a tornász Makray Katit, 57 éve a feleségem. Nagyszerű mestereink voltak, mennyi és mennyi csínyt elnéztek nekünk. Összetartás volt – hányan már nincsenek közöttünk...” – gondolkodott el Schmitt Pál vívó, a Nemzet Sportolója.

„1998 körül kezdtem itt edzőtáborozni, vagy két évtized és rengeteg élményem fűződik ide. Akkor még nem volt okostelefon meg internet, egymásra voltunk utalva, beszélgettünk, közösséget alkottunk. Ma már ez nem így van. Emlékszem, néha egy-egy kimaradás után, másnap Győző hogy megdolgoztatott” – morfondírozott Szász-Kovács Emese vívó.

„Két minőségem is ide köt. '84-től öttusázóként, sportolóként, 2017-től szakvezetőként járok ide Tatára. Hosszan tudnék sztorizgatni. A nyolcvanas évektől sokat változott az edzőtábor minőségi szolgáltatása és a sportági szokások is. Volt, hogy a labdarúgók is ide jártak. Nagy társadalmi életet éltünk, valahogy el kellet tölteni a többhetes összezártságot” – mondta Martinek János öttusázó.

Szponzor vívás 6
MOB-Média/Balassa Balázs

Következett a nap egyik fő attrakciója: a vívás. A szponzorok közül néhányan egymás ellenében pástra léptek, a mérkőzésvezető a vívók szövetségi kapitánya, Boczkó Gábor volt; a rögtönzött közvetítés pedig két szakkomentátor személyéhez: a szöuli bajnok öttusacsapat két tagjához, a Barcelonában bárbajtőrben pontszerző Fábián Lászlóhoz és Martinek Jánoshoz kötődik. A bemelegítést, vagy inkább az alapok elsajátítását – még a beöltözés előtt – szintén Boczkó Gábor vezényelte.

Schmitt Pál az éppen edzőtáborozó vívókhoz és az ökölvívókhoz is intézett néhány lelkesítő gondolatot.

Szponzor vívás 9
MOB-Média/Balassa Balázs

A záróesemény a MOB marketing-beszámolója volt. A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Szabó Gabriella visszatekintett az elmúlt közel egy esztendőre, illetve ismertette a MOB Párizsig vezető útját rendezvény és marketing szempontból. Kitért a multisporteseményekre (4 EYOF, 1 Európa Játékok), az olimpiai napok megrendezésére, az új brand építésére (Team Hungary), az adidas sportruházat „visszahódítására”, az új partnerek bevonására (MBH, Szerencsejáték Zrt., 11TeamSports) és a párizsi olimpiáig jelenlegi és tervezett vonatkozásokra (játékok előtt egy évvel sajtótájékoztató a Dunán, az adidas bevonásával, Allianz- és Pöttyös-együttműködés, csapatfotózás, ruhaátvétel, PodCast a sportolókkal az Allianz támogatásával, fogadalomtétel az olimpia előtt, fogadás az olimpia után, illetve a négysportos /bmx, falmászás, breaktánc és gördeszka/ olimpiai kvalifikációs verseny megrendezése).

Szponzor vívás 2
MOB-Média/Balassa Balázs

A MOB marketingmunkatársa beszélt a MOB októberben indult Kettőskarrier-programjáról is.

A vendégek végül meglátogatták az edzőtábor legendás éttermét, ahol a sportolókkal és edzőikkel közösen fogyasztották el a klasszikus töltött rántotthúst, vagy éppen amit a napi kínálatból megkívántak...