2k main

Tanulás vagy sport? Munka vagy sport?

Jelentkezés

A MOB Kettőskarrier-program egyénre szabottan nyújt segítséget a sportolóknak abban, hogy ne kelljen olyan kompromisszumot kötniük, amely negatív irányban befolyásolja a sportteljesítményüket, az iskolai eredményeiket, illetve a privát karrierjüket.

A sportolók gyakran szembesülnek nehézségekkel. Akkor is, amikor sportpályafutásukat tanulással vagy munkával kombinálják. Annak érdekében,hogy elérhessék a kitűzött eredménycéljaikat, és ne kelljen választaniuk a tanulás és a sport, vagy a munka és a sport között, speciális programokra van szükség, amelyeknek támogatniuk kell a sportolói karriert, és lehetővé tenniük tanulmányaikat vagy munkájukat a sportolás mellett, továbbá elő kell segíteniük az új pályára átállást sportpályafutásuk befejezése után.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), alkalmazkodva a Nemzetközi Olimpiai Bizottság „Athlete’s first” szemléletéhez, és azon küldetéséhez, hogy képviseli és támogatja a sportolókat, a hazai és nemzetközi környezethez alkalmazkodó, sporttudományos ismereteken alapuló, komplex támogató programot indít. Teszi ezt annak érdekében, hogy a sportolók sikeresek legyenek a sportban és azon túli karrierjükben egyaránt. A Magyar Olimpiai Bizottság elkötelezte magát a sportolók támogatására, amely célkitűzés jelen programban kettős. Egyrészt – valamennyi rendelkezésére álló eszközzel, a sportoló egyéni kompetenciái és helyzete figyelembevételével, szakmai szempontok szerint meghozott döntések alapján – segíteni szeretné a sportolókat a bennük rejlő potenciál kibontakoztatásában, másrészt hozzásegíteni az élsportolókat, hogy a hivatásszerű sportolásból a munkavállalóvá / vállalkozóvá válás átmenete a lehető legsimábban történhessen.

Frame 43
Tanulás vagy sport?

Nem kell választanod, mindkettőben sikeres lehetsz, és együtt is lehetséges!

Jelentkezem
Hírek
Sikertörténetek

Kettőskarrier

Sikertortenet berki krisztian

Berki Krisztián

A londoni olimpián győztes, világ- és Európa-bajnok tornász, a lólengés mestere; nevét tornaelem őrzi. A hazai szövetség sportigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának tagja.

Elolvasom
Szakmai partnereink
Felsőoktatási
intézmények
Foglalkoztatók
Szolgáltatók
Group 12

Csatlakozz programunkhoz

Résztvevő intézményként vagy partnerként is várunk. Együtt csak nyerhetünk!
Jelentkezem
Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei

Jelentkezés

Group 122

Állj a rajthoz!

A Kettőskarrier-program segít a lehető legmagasabb teljesítményt elérni, átesni a holtpontokon, átlendülni a legyőzhetetlennek tűnő akadályokon.
Jelentkezem