Elismerésre méltó asztaltársaság

Szudi Ádám: Nanking (és a Real Madrid) bűvöletében – interjú

2014. 05. 14.
Megosztás

Szudi Ádám a nyolc közé kerülést reális célkitűzésnek tartja augusztusban az ifjúsági olimpiai játékokon asztaliteniszben, de az elődöntőt sem tartja lehetetlen küldetésnek – persze, megjegyzi, ehhez egy szerencsés sorsolás sem ártana, sőt anélkül elképzelhetetlen. Előtte a Real Madrid győzelmét is kiszurkolná a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében.

- Miért éppen az asztaliteniszt választottad?
- A barátaimmal mindig is sokat sportoltam. Sokat rúgtam a labdát, majd pingpongütőt ragadtam, és a kezemben maradt. Szerencsére az élet eddig igazolta, hogy jól döntöttem, nem nyúltam mellé.

- Ha már a labdarúgást említetted, van kedvenc csapatod?
- Igen, a Real Madrid. A bajnoki cím sajnos már elúszott, a Barcelona és az Atlético Madrid egymás között dönt az elsőségről, a Bajnokok Ligája-döntőt viszont nagyon várom. A Madrid esélyesnek számít az Atlético ellen, bízom benne, nem borul a papírforma. Meg kell lennie a Décimának (a 10. BEK-/BL-címnek – a szerk.)!

- Visszatérve eredeti témánkra, Nankingra: milyen eredményt vársz magadtól?
- Nagyon szeretnénk az első nyolcban végezni, de a sorsoláson nagyon sok múlik. Ha sikerül elkerülni az igazán kellemetlen ázsiai ellenfeleket, sokáig juthatok.

- Az elődöntő már reménytelen vállalkozás lenne?
- Úgy vélem, az már a meglepetés kategóriájába tartozna, egy sportoló azonban mindig azzal a céllal utazik egy versenyre, hogy a lehető legtovább jusson. Én is azon leszek. Majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

- Közép- vagy akár hosszú távon milyen céljaid vannak?
- Minden sportoló álma az, hogy felnőtt olimpián szerepeljen, mondanom sem kell, én sem vagyok kivétel ez alól. Az, hogy pontosan melyiken lehetek ott először, sok mindennek a függvénye, mindenekelőtt Nankingban kellene jó teljesítménnyel előrukkolnom.

- Most tavasszal érettségizel – hogyan veszed az akadályokat?
- Eddig csak magyarból voltam, az jól sikerült. A többi kötelező tárgyból sajnos halasztanom kellett, a tanulmányaimat nem tudtam kellően összeegyeztetni a versenyekkel. Egy választható, angol nyelvű tantárgyból még rövidesen levizsgázom, a többit azonban őszre hagyom, hogy aztán minél jobb jegyeket szerezhessek.


Szudi Ádám januárban A hónap műhelye-díjat is átvehette klubja, a Jászkun Volán SC nevében, az erről készült cikket IDE kattintva olvashatja el.

SZUDI ÁDÁM – NÉVJEGY:
Születési idő, hely: 1996. január 29., Szolnok
Magasság, testsúly: 188 cm, 80 kg
Klubja: Jászkun Volán SC
Nevelőedző: Molnár László
Jelenlegi edző: Bátorfi Zoltán, Pázsy Ferenc
Legjobb eredményei: ifi Európa-bajnoki cím párosban (2013), ifi magyar bajnok egyéniben és párosban (2014)
Példakép: Dimitrij Ovcsarov
Hobbi: foci, biliárd, barátokkal szórakozni
Iskola: Varga Katalin Gimnázium, Szolnok (végzős)
Kedvenc zenekar/előadó: Dimitri Levas
Kedvenc film: A remény rabjai, Hetedik

(Czövek Oszkár)