Tátrai Miklós nem jutott döntőbe

Tátrai Miklós nem jutott döntőbe

2016. 08. 10.
Megosztás


Tátrai Miklós a riói olimpiam szabadpisztolyos versenyében 34. lett, így nem jutott tovább a nyolcas döntőbe.

A versenyző 539 körrel zárta a 60 lövéses alapversenyt, a nyolcas döntőbe jutáshoz legalább 556 körre volt szükség. Tátrai Miklós szombaton légpisztolyban a 42. helyen végzett, a 60 lövéses alapversenyt 567 (94,95,95,93,94,96) körrel zárta, s így a döntőtől nagyon messze, 13 körre volt.

Az MTI beszámolója szerint a magyar sportoló az elején sok hibával versenyzett, a folytatásban azonban már stabilabbá vált, a 89 körös első tíz lövés után 92-es, 92-es, 90-es, 91-es szériákat produkált, amivel a középmezőnyben állt. A végéhez közeledve azonban egyre fogyott az ideje, a lövései pedig egyre messzebb voltak a tábla közepétől, több nyolcas is becsúszott, így 85 kört ért csak el, összességében pedig 539-et, ami a 34. helyhez volt elég a 41 fős mezőnyben.

„Az eleje nem sikerült, nem nagyon találtam magam, de aztán a közepe magamhoz képest jó volt, a végén viszont időzavarban éreztem magam" - nyilatkozta Tátrai. „Ezzel a számmal nem vagyok elégedetlen, persze jobb is lehetett volna, 545 kör körüli, a légpisztoly viszont nem sikerült jól, túlságosan rágörcsöltem. Sok tapasztalatot szereztem az olimpián, mostantól viszont előre nézek, irány Tokió."

A légpisztolyos versenyszámban Európa-bajnoki ötödik helyezett (2016) sportlövő ezzel befejezte olimpiai szereplését. A zalaegerszegi versenyző első olimpiáján vett részt Rióban. Korábban a mob.hu-nak is elmondta, céljai között a tokiói részvétel is szerepel. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a sportág mellett - saját bevallása szerint - az érettségi banketten döntött.

(MOB, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)