Távúszási rekorddöntésre készülnek Nyírbátorban

Távúszási rekorddöntésre készülnek Nyírbátorban

2013. 12. 06.
Megosztás

Karácsony előtt távúszási rekordot szeretnének dönteni a nyírbátoriak, a 24 órás magyar csúcsot kívánják visszahódítani a dunaújvárosiaktól.

Kaliba Viktor, a Nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő sport- és szabadidő-szervezője az MTI-nek elmondta: a 24 órás úszás első magyar rekordját 2012 decemberében állították fel a nyírségi kisvárosban, akkor 216 úszó, egymást váltva, 677 kilométeres távolságot tett meg a létesítmény uszodájában.

A csúcsfelállítók még egy évig sem örülhettek sikerüknek, hiszen nemrég a dunaújvárosiak 1375 kilométerre javították a rekordjukat.

A december 20-án, pénteken 11.30 órakor kezdődő rendezvény fővédnöke Kis Gergő kétszeres Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai 6. helyezett úszó. Vendég lesz továbbá Kapás Boglárka Európa-bajnok, szintén olimpiai hatodik helyezett, aki a nyírbátoriak első rekordfelállításában is közreműködött. A két híresség bekapcsolódik majd a távúszásba.
A rekordkísérlet résztvevői között kisorsolják Hosszú Katinka, háromszoros világbajnok, világcsúcstartó úszó dedikált fotóit is.

(Forrás: MTI)