Telegdi Attila: "Most is így döntenék!"

Telegdi Attila: "Most is így döntenék!"

2014. 02. 13.
Megosztás

A női váltó összetételét jó, átgondolt, megalapozott döntésnek ítéli a rövidpályás gyorskorcsolyázók edzője. Telegdi Attila (a képen jobbra) futamgyőzelmet vár a női váltótól a B döntőben. A szakember csapatösszeállításról, a fiúk csütörtöki szerepéléséről is beszél a mob.hu-nak adott interjúban.

Csütörtökön ismét versenyeztek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsiban. Három férfiversenyző közül kettő továbbjutott. Korábbi teljesítménye alapján a női váltó a B döntőben folytathatja a küzdelmeket.

"Tizenharmadika van, ez a szám erőteljesen rányomta a bélyegét a mai szereplésre. Ami a short track-ben megtörténhet, az meg is történt. Esésekbe, lökdösődésekbe keveredtünk, de szerencsére ezekből jól jöttünk ki, ketten továbbjutottak, Béres Bence kiesését a jövőben elemezzük. Ezt a nagy nyomásnak, stressznek tudnám be, a felkészülés során nem mutatkoztak erre vonatkozó jelek, hogy esetleg nem bírná ezt a tempót. Viktornál és Sanyinál nem volt probléma" - magyarázta Telegdi Attila.

Kónya Zsófia Lilla meggyógyult, teljes mértékben felépült, 1500 méteren tőle és Heidum Bernadettől vár a szakvezetés jó szereplést - mondta a szakember.

A női váltó korábbi szereplésével kapcsolatban Telegdi elmondta, most is kitart amellett, hogy jó döntés volt az összeállítás, mely átgondolt és megalapozott volt, vállalja ezért a felelősséget, most is így döntene.

"A következő összeállítás ismét a felkészülésen fog múlni. Mi máris elkezdtünk dolgozni a taktikán, láttuk az ellenfelet versenyezni, látjuk az erőviszonyokat. Bízom benne, nem jönnek otthonról olyan hírek, információk, amik megzavarják a további felkészülést. Azon leszek, hogy megnyerjük a futamot!" - tette hozzá Telegdi Attila.

A videót az alábbi képre kattinva tekinthetik meg.

(Fotó: MOB/Kovács Anikó)