Téli Universiade: A rövidpályás gyorskorcsolyázókról szólt a csütörtök

Téli Universiade: A rövidpályás gyorskorcsolyázókról szólt a csütörtök

2013. 12. 19.
Megosztás

Trentoban csütörtökön magyar szempontból a rövidpályás gyorskorcsolyázókért szurkolhattunk. Más sportágban magyar érdekeltségű versenyt nem rendeztek az Universiaden.

Egyéniben az 500 méteres távok szerepeltek a programban. Először a lányok kezdtek, Keszler Andrea és Lajtos Szandra is rajtvonalhoz állt. Heidum sérülés miatt kihagyta ezt a távot. Váltóban a nap végén ugyanakkor részt vett Bernadett is.

Keszler, aki az Óbudai Egyetem hallgatója, remek versenyzéssel az 5. helyet szerezte meg, míg Lajtos a 14. helyen végzett.

A férfiak 500 méteres távján Béres Bence, a Semmelweis Egyetem hallgatója, szintén az előkelő 5. helyen zárt, Knoch Viktor 10., míg Oláh Bence 16. lett.

A váltók versenyében ma az elődöntőkre került sor. A lányok kitűnő versenyzéssel, nem mellesleg új Universiade rekorddal nyerték meg az elődöntőt, és jutottak be a döntőbe. A Heidum, Kónya, Keszler, Lajtos váltó az egyes pályán indul pénteken a Palaghiaccio Trentoban. Ellenfeleik Kína, Dél-Korea és Oroszország lesznek. A fiúk szintén első helyen jutottak be a döntőbe. Mintegy tíz körrel a vége előtt átvették a vezetést az oroszoktól, és már ki sem engedték a kezükből. A pénteki döntőben Kanada, Franciaország és Oroszország vár a Knoch, Burján, Béres, Oláh négyesre.

Keszler Andrea: ”Az elődöntő jó volt úgy három és fél körig. Azt vártam, hogy a dél-koreai lány kívülről fog jönni, de belülről érkezett. Az időim alapján lehetett volna jobb is, akár „A” döntő. Lett volna rá esélyem. Kicsit csalódott vagyok. Most már a váltóra koncentrálok. Universiade csúcsot futottunk, olyan időt, amivel egy Világkupán is az élmezőnyben tudnánk lenni” – mondta el Keszler Andrea a nap végén.

Béres Bence: „Ezt a távot szeretem a legjobban. Már az első futamnál éreztem ma, hogy jól megy. Ekkor úgy gondoltam, hogy egy "B" döntő összejöhet. A nyolc között azután a rajtnál ketten megbotlottak, ekkor felmerült, hogy az „A” döntő is meglehet esetleg. De a kínai versenyző lezárta a pályát előttem, és ekkor úgy döntöttem nem kockáztatok. Elégedett vagyok a mai teljesítményemmel és az 5. hellyel. Most a váltóval szeretnénk minél jobban szerepelni, hogy holnap döntőzhessünk” – mondta Bence a döntő után, de még a váltó elődöntő előtt.

Telegdi Attila: „Jelenlegi felkészültségünknek megfelelő eredmények születtek. Újraalapozás időszakában vagyunk, hiszen az Európa-bajnokságra és az olimpiára készülünk. A formánkat azokra a versenyekre időzítjük, ide az Universiadére kicsit visszavettünk a terhelésből. Ez a rajtokon is látszott. Egyénikben nem ez a fő versenyünk, ezt egy-két taktikai hiba is mutatta, mint például Andrea esetében ma, aki dobogós lehettet volna ma. A csapat fizikai állapotával elégedett vagyok. A váltó rutinosan versenyzett, reményeim szerint pénteken jól szerepelünk a döntőkben” – értékelt Telegdi Attila szövetségi kapitány a nap végén.

A MEFS küldöttsége, élén Dr. Székely Mózes csapatvezetővel, a hagyományoknak megfelelően átadta ajándékát az előző napi éremszerzőnek, az ezüstérmes Heidum Bernadettnek.

(Deregán Gábor, Trento, Fotó: Kovács György / MEFS)