Universiadé-dobogó 60 év után - kicsit másképp

Universiadé-dobogó 60 év után - kicsit másképp

2019. 07. 08.
Megosztás


Az első nyári Universiadé után hat évtizeddel - ismét Olaszországban - újra a dobogóhoz szólították Kamuti Jenőt. Igaz, más aprobóból. Az 1959-ben aktív tőrvívó akkor éremmel zárt versenyében, az azóta sportdiplomataként is elismert Nemzet Sportolója 2019-ben éremátadóként kapott szerepet.

A 30. nyári Universiadén, Nápolyban a magyar delegáció is részt vesz, egyetemista sportolóink 12 sportágban - atlétika, íjászat, judo, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, taekwondo, tenisz, torna, úszás, vívás és vízilabda - is megmérkőznek. A magyar csapatban 38 felsőoktatási intézmény hallgatói kaptak helyet.

Az eseményen a Nemzetközi Fair Play Bizottság képviselői is részt vesznek, köztük dr. Kamuti Jenő elnök, aki az első nyári Universiadén a tőrözők versenyében egyéniben első, a csapattal második lett. A történelem folytatódik, az olimpiai ezüstérmes, világbajnok sportvezetőt hatvan év elteltével is a dobogóhoz szólították a szervezők, igaz, most díjátadóként...

A nápolyi Universiadé versenyei július 14-éig tartanak. A megnyitón a judós olimpikon Tóth Krisztián vitte a zászlót, aki a 90 kilósok küzdelmeiben bronzérmet nyert.

Az Universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók a nápolyi kezdésig 120 arany-, 95 ezüst-, és 112 bronzérmet nyertek.

(MOB)