„Telitalálat a bakui szerelés!”

„Telitalálat a bakui szerelés!”

2015. 05. 27.
Megosztás


Bakui versenyzőink körében egyöntetű a vélekedés: a multisportesemény rangjához méltó formaruhát és nemzeti szerelést viselnek majd a bő két hét múlva kezdődő Európa Játékokon.

A játékokon szereplő kétszáz magyar versenyző, illetve kísérőik ezekben a napokban veszik át a hivatalos formaruhát, illetve nemzeti szerelést, melyek elkészítésében a Kézmű Nonprofit Kft. és az adidas volt a Magyar Olimpiai Bizottság partnere.

A Kézmű Magyarország legnagyobb, megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató vállalata.


A végeredmény az eddigi visszajelzések alapján maximálisan elnyerte a magyar csapat tagjainak tetszését – még Bor Barnáét is, holott előzetesen több kérdőjel is megfogalmazódott benne.

„Komoly fenntartásokkal fogadtam, hogy a kék nadrághoz és a barna övhöz mennyire passzol majd a szürke zakó és a fehér sportcipő, de a darabokat együtt felpróbálva nagyon bejön a szett. Telitalálat a bakui szerelés!” – mondta a judós, aki az aranyérem reményében utazik az azeri fővárosba.

Vajda Attila háromszoros olimpikonként, megannyi világversennyel a háta mögött számos hasonló ruhapróbán vett már részt, de a mostani kollekció kifejezetten lenyűgözte.

„Alapvetően a korábbi szerelések is tetszettek, de jó részüket csak az adott versenyen lehetett viselni. Ezt a mostanit viszont a hétköznapokon is hordani fogom; praktikus, egyúttal divatos, magabiztosságot ad” – fogalmazott Peking olimpiai bajnok kenusa.

Az iménti véleményekkel Mészáros Anett sem tud vitába szállni:

„Kedvelem a fiatalos, trendi vonalat, miközben azt hallottam, a küldöttség idősebb tagjai is szívesen viselik a bakui formaruhát és nemzeti szerelést. Bízzunk benne, hogy minél szebb magyar eredményeket ünnepelhetünk majd bennük!” – tette hozzá az Európa-bajnok judós.

A június 12. és 28. között rendezendő Európa Játékokon mintegy 6000 sportoló, köztük kétszáz magyar vesz majd részt, 20 sportág 253 versenyszámában mérik össze tudásukat Bakuban.

A multisportesemény rangját emeli, hogy tizenkét sportág küzdelmei a jövő nyári riói olimpia kvalifikációjába is beleszámítanak.

(MOB/czo, fotó: MOB/Szalmás Péter)