Kamuti Jenő Thomas Bach NOB-elnökkel tárgyalt Nanjingban

Thomas Bach levelet küldött Kamuti Jenő fair play elnöknek

2014. 09. 15.
Megosztás

„Hiszem, hogy együttműködésünk erősebb és szorosabb lesz a jövőben” - írta levelében Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke Kamuti Jenőnek, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökének, nanjingi megbeszélésüket követően néhány nappal.

„3800 sportoló vett részt a második Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokon a világ minden tájáról Nanjingban. A sportbeli eredményeken túl az ifjúsági olimpia célja a NOB Kulturális és Oktatási programján keresztül, hogy a fiatal sportolókat megismertesse, felruházza olyan eszközökkel és képességekkel, melyek hozzájárulnak személyes fejlődésükhöz - a sportpályán kívüli életükben is” - írta Thomas Bach, Kamuti Jenőnek címzett levelében.

A NOB elnöke levelében külön kiemelte a Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP) nanjingi szerepvállalását. ”Szeretném ezúton is megköszönni a CIFP nagyon értékes hozzájárulását programunkhoz. A fair play sátorban több ezer fiatal ismerhette meg a fair play értékrendjét az esemény két hete alatt. A CIFP csapata nagyon emlékezetesen és interaktívan mutatta be a fair playt, amit én személyesen is megtapasztaltam a pavilonban tett látogatásomkor.”

Dr. Kamuti Jenő és dr. Thomas Bach kétoldalú megbeszélést is folytatott Nanjingban a jövőbeni szorosabb együttműködésről. Erre utalva zárta sorait a NOB elnöke: „Ismételten szeretném köszönetemet kifejezni a gyümölcsöző megbeszélésünkért, és az ott átbeszélt kitűnő javaslatokért. Hiszem, hogy a két szervezet együttműködése erősebb és szorosabb lesz a jövőben.”

Thomas Bach még Nanjingban meghívta a Nemzetközi Fair Play Bizottságot a 2016-os Lillehammeri Téli, és a 2018-as Buenos Aires-i Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra is.

(CIFP/Deregán Gábor)