"Több mint húsz éve vagyok köztetek, és nap mint nap látom az örömötöket"

"Több mint húsz éve vagyok köztetek, és nap mint nap látom az örömötöket"

2017. 03. 26.
Megosztás


Szombaton a Magyar Sport Házában köszöntötték a 11. Speciális Olimpia Téli Világjátékokon kiválóan szerepelt magyar sportolókat. Az ünnepségen Fábián László, a MOB sportigazgatója is részt vett.



A magyar küldöttség tagjai 13 arany-, 6 ezüst- és 9 bronzérmet nyertek az ausztriai Grazban rendezett viadalon. A pénteken zárult világversenyen Grazban 105 ország 2600 értelmi fogyatékos sportolója vett részt, köztük 33 magyar öt sportágban: műkorcsolyában, gyorskorcsolyában, hófutásban, padlóhokiban és alpesi síben. A magyar színek képviselői minden sportágban szereztek érmet. A legeredményesebb sportág a gyorskorcsolya volt (8-3-3), a padlóhokicsapat pedig ötödször nyert speciális olimpián.


Az eseményről, az ausztriai napokról készült rövidfilm megtekintése után Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a házigazdák csodálatos körülményeket biztosítottak a versenyzőknek, és a szomszédos országba kilátogató magyar szurkolók, családtagok, barátok varázslatos hangulatot teremtettek buzdításukkal. Az elnök köszönetet mondott a támogatóknak, és azoknak az élsportolóknak, akik segítették a felkészülést, így Hunyadi Emese olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónak, Hoffmann Nóra műkorcsolyázónak és Szuper Levente jégkorongozónak.


"Több mint húsz éve vagyok köztetek, és nap mint nap látom az örömötöket - mondta Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, majd külön kiemelte az ötödször is aranyérmes padlóhokicsapat teljesítményét. - Bízom benne, hogy eredményetek lendületet ad a 2019-es nyári játékokon részt vevő versenyzőknek" - zárta beszédét.

Az eseményen részt vett Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is.

(MTI-MOB, fotók: speciális olimpia)