„Tokió megfogadta az Agenda 2020 ajánlásait”

„Tokió megfogadta az Agenda 2020 ajánlásait”

2015. 07. 02.
Megosztás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy ítéli meg, Tokió a kívánt ütemben halad a 2020-as olimpia előkészületeivel.

A NOB koordinációs bizottsága másodszor látogatott el a japán fővárosba, és kifejezetten elégedett azzal, amit a helyszínen tapasztalt.

„Nagyon örülünk annak, hogy ilyen látványos a fejlődés Tokióban. Történt néhány kifejezetten figyelemreméltó előrelépés: elfogadásra került a helyszínek mesterterve, új kereskedelmi partnerek csatlakoztak, valamint erős állami struktúrák jöttek létre” – fogalmazott a bizottság elnöke, John Coates.

A sportvezető kiemelte: örömmel tapasztalja, hogy a japán főváros maximálisan kiaknázza a NOB reformprogramjában, az Agenda 2020-ban rejlő lehetőségeket, és ennek köszönhetően a költségvetést már most sikerült 1,7 milliárd dollárral csökkenteni.

„Tokió megfogadta azokat az ajánlásokat, melyek egy fenntartható olimpiát céloznak meg. A közös munkát folytatjuk a jövőben, hogy az Agenda 2020 előnyei a mostaninál is markánsabban megjelenhessenek.”

Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke elégedett, hogy egy sor „hihetetlenül produktív” megbeszélésen vehettek részt a koordinációs bizottsággal, és hogy a NOB elismeri a szervezők erőfeszítéseit.

„A riói olimpia után az egész világ Tokióra fog figyelni, erre a fokozott érdeklődésre fel vagyunk készülve. Biztosak vagyunk benne, hogy emlékezetes játékokat fogunk rendezni.”

A bizottság összesen tíz látogatást tervez a ’20-as olimpia helyszínén, a legközelebbi, harmadik terepszemlét 2016 májusára tervezi.