Tudatossági és figyelemfelhívási program a fenntarthatóságról diákoknak

Tudatossági és figyelemfelhívási program a fenntarthatóságról diákoknak

2022. 09. 20.
Megosztás


A Magyar Olimpiai Bizottság az Erasmus+ ASAP projekt keretén belül fenntarthatósági és környezettudatosságra nevelő eseményeket szervezett szeptember első felében Budapesten felső tagozatos, 7. osztályos (Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium) és középiskolás, 11. osztályos (Kölcsey Ferenc Gimnázium) diákok részére.

A MOB részéről Pignitzky Dorottya, a Sportigazgatóság munkatársa és Révai Mátyás külsős szakértő vezette a foglalkozásokat.

„Ezek az iskolák sport-, olimpiai nevelés- és ökológia-szakos intézmények. A rendezvényeket a magyar főváros budai oldalán, az erdőben, természetes környezetben bonyolítottuk le, közel 50 diák részvételével. A diákok nagyon aktív, 3-3 órás programon a tanáraikkal együtt tanultak, játszottak. A rendezvény sokféle játékot és aktivitást tartalmazott páros, 6 és 12 fős csoportokban. Az eseményeknek volt egy rövid természet- és környezeti nevelési része, majd együttműködéssel, figyelemmel, ritmusérzékkel, gyorsasággal és reakcióval kapcsolatos játékok következtek. Nagy hangsúlyt kapott a sport és a környezet kapcsolata, valamint a szabadtéri és beltéri sporttevékenységek jövőbeni változásai, illetve az, hogy az éghajlati vagy környezeti változások hogyan hatnak az edzéseikre, versenyeikre és az általános, mindennapos életükre” – foglalta össze Pignitzky Dorottya.

Kapcsolódó hírek:

Nemzetközi eszmecsere Helsinkiben a fenntarthatóság jegyében
Fenntarthatósági konferencia Prágában
A MOB-ban folytatódott a nemzetközi fenntarthatósági projekt

(MOB; fotó: MOB/Szalmás Péter)