Újabb 4 évre kapott megbízást a Magyar Antidopping Csoport

Újabb 4 évre kapott megbízást a Magyar Antidopping Csoport

2016. 01. 06.
Megosztás

Lezárták a Magyar Olimpiai Bizottság által a nemzeti doppingellenes szervezet feladatainak ellátására kiírt közbeszerzési eljárást.

A nyertes ajánlattevő a Magyar Antidopping Csoport (MACS) lett, így 2016-tól újabb 4 éves időtartamra kapott megbízást a doppingellenőrzések végrehajtására, valamint a felvilágosító tevékenység és az egyéb doppingellenes feladatok ellátására. Ezzel a MACS már 2007 óta tölti be a nemzeti doppingellenes szervezet szerepét.

Az olimpia évében 1500 mintavétel lefolytatására kapott megbízást a szervezet. Az olimpiára kvalifikált versenyzőknek legalább 3 mintavételen kell átesniük a kiutazást megelőzően.

A MACS feladatai közé tartozik az idei évtől a biológiai útlevél program megvalósítása, valamint az ún. ADAMS-rendszer teljes körű bevezetése is.

A magyar doppingellenes küzdelem sikereként könyvelhető el, hogy 2015-ben a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a magyar doppingellenes szabályozást és szervezetrendszert 2011 után ismét teljes mértékben a nemzetközi szabályozásnak megfelelőnek nyilvánította.

A nemzetközi szabályozással teljes összhangban folyik tovább a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Antidopping Csoport közötti együttműködés a doppingellenes küzdelem területén.

A Magyar Antidopping Csoportot dr. Tiszeker Ágnes, a MOB Orvos Bizottságának tagja vezeti.

(MOB, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)