Újabb nemzetközi tereptriatlon siker, ezúttal a szlovák bajnokságon nyertek a magyarok

Újabb nemzetközi tereptriatlon siker, ezúttal a szlovák bajnokságon nyertek a magyarok

2013. 07. 22.
Megosztás

Száraz Dénes és Mester Bálint segítségével a szlovák tereptriatlon bajnokság rövid távú futamán a magyar csapat elnyerte a férfi aranyérmet és elhozta a csapatezüstöt is.

A X2S Haibike TEAM színeiben Mester Bálint a világbajnoki bronzérme után egy gyors és dinamikus pályán kerekedett a szlovák és cseh versenyzők fölé. A szlovák bajnokkal sokáig döntetlen volt az állás, de az utolsó számban, a terepfutásban Bálint meggyőző lendülettel hagyta maga mögött Peter Hertlt.

A csapatversenyben Mester Bálint csapattársai is jól szerepeltek, a VB-n 6. Szabó Tamás és a napi színészi teendői mellett is aktívan sportoló Száraz Dénes a mezőny elején értek célba, ezzel biztosították a magyar csapatnak az ezüstérmet.

Száraz Dénes az Ironman versenyzést idén átváltotta a tereptriatlonra, egyedi edzésprogrammal és a X2S Haibike TEAM speciális terepedzéseivel készül a szeptemberi Európa-bajnokságra.

Itthon az Egerben megrendezésre kerülő Tereptriatlon Országos Bajnokság és a legnagyobb magyar aktív outdoor fesztivál Piliscsabán várja a terepsportok kedvelőit.

(Forrás: www.terepsport.hu, Foto: X2S, H-Triathlon)