Újabb összetartáson a 2017-es EYOF-ra készülő judokák (videóval)

Újabb összetartáson a 2017-es EYOF-ra készülő judokák (videóval)

2014. 05. 07.
Megosztás

Néhány héttel korábban Balatonfüreden, e hét elején pedig Budapesten szerveztek közös edzőtábort a 2017-es, győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) készülő, még serdülőkorú judokák számára. Május elején 15 ország 200 fiatalja lépett tatamira.

A Magyar Olimpiai Bizottság korábban felkérte az érintett sportágak hazai szövetségeit, hogy dolgozzák ki a 2017-es EYOF-fal kapcsolatos, hosszú távú felkészülési programjukat. Ennek megfelelően a judósok a jövőben gondolkodva, a most serdülőkorúak hosszú távú felkészítését programjukba vették. Április közepén, majd május elején is többnapos összetartást szerveztek.

"Ez a korosztály három év múlva ifjúsági korú lesz, ők vehetnek majd részt a 2017-es, győri rendezésű EYOF-on. A judo sportág pedig szerepel nem csak az ifjúsági olimpiák, hanem az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválok programján is" - magyarázta Preiszler Gábor, a MOB utánpótlás sportági vezetője.

Nagy András férfi és női szakágvezető az áprilisi tábor után úgy fogalmazott, cél a tehetséges, jól felkészített és menedzselt, 2000-2001-ben született korosztályos csapat kialakítása, folyamatos felkészítése és versenyeztetése a későbbi eredményesség, a 2017-es győri sikerek jegyében.

A balatonfüredi edzőtáborba ellátogatott Fábián László, a MOB sportigazgatója és Tóth József, a MOB utánpótlás-osztályának vezetője is. A két sportvezető úgy vélekedett, tudatos, szervezett munkát láttak, jó úton halad a magyar judosport, ezért bizakodóak a győri eredményesség tekintetében.

"Május első hétvégéjén rendeztük a Budapest Kupa Nemzetközi Serdülő és Ifjúsági Versenyt az UTE csarnokában. Ezután ismét kétnapos összetartást szerveztünk, ezúttal nemzetközit, melyen 15 ország, mintegy 200 fiatalja vett részt. A tábor célja az volt, hogy a gyerekek a külföldi ellenfeleikkel ismerkedve, küzdelmi jellegű programban tudjanak gyakorolni" - tette hozzá Preiszler Gábor.

Az "EYOF 2017" program első hivatalos, mintegy 120 utánpótlás-korú judosát megmozgató balatonfüredi edzőtáboráról Carlos, alias Fülöp Károly "Judo bajnokok születnek" címmel készített kisfilmet, melyet az alábbi képre kattintva tekinthetnek meg.

(MOB/Vasvári Ferenc)