Újabb segélyszállítmány Ukrajnának

Újabb segélyszállítmány Ukrajnának

2022. 10. 19.
Megosztás


A napokban ismét sportruházati szállítmány érkezett Ungvárra, az Ukrán Olimpiai Bizottság kihelyezett irodájába – ezúttal Európából és a tengerentúlról is.

Az immár több kamionnyi sportruházat logisztikájába a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rendkívül sok munkát fektetett be, hogy a szállítást meg tudják oldani – mind a májusi, mind a mostani, októberi szállítást ők szervezték és oldották meg. Az első adományok még ápriliaban, a MOB munkatársainak segítségével érkeztek a háborús ország ötkarikás szervezetéhez. A MOB a folyamat során alapvetően a koordinációban veszi ki részét.

Mint ismert, a Magyar Olimpiai Bizottság az orosz-ukrán fegyveres konfliktus kirobbanása után kezdeményezte az ukrán félnél a segítséget; a két olimpiai bizottság elnöke, a két szöuli bajnok, Gyulay Zsolt és Sergey Bubka több alkalommal is egyeztetett a lehetséges együttműködésről.

Arról korábban beszámoltunk, hogy a magyar sportban, sportért tevékenykedő kilenc szervezet összefogott és tízmillió forintot ajánlott fel az ukrajnai háború Magyarországra érkező menekültjeinek támogatására. Az együttműködés és támogatás kezdeményezője a Magyar Olimpiai Bizottság.

Sergey Bubka azóta több alkalommal is köszönetet mondott a magyar segítségért, sőt a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) szöuli, napokban zajló közgyűlésén Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere is megksözönte a segítséget az ötkarikás szervezeteknek és a nemzetközi szövetségeknek is.

Az ukrán sportolók magyarországi tartózkodásáról, edzőtáborozásairól itt olvasható cikkünkben írtunk.

(MOB)