Megérkezett Bakuba a Magyar Csapat

Újra itthon az EYOF-csapat!

2019. 07. 28.
Megosztás

Vasárnap délelőtt megérkezett Budapestre a 15. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról a Magyar Csapat, mely összesen 21 érmet nyert az azeri fővárosban.

A csapatot szállító repülőgép vasárnap kis késéssel, a déli órákban landolt Ferihegyen, majd busszal a Kisstadion melletti parkolóba utaztak a sportolók, edzők és a csapatvezetés, ahol a családtagok, szurkolók várták őket.

A bakui EYOF szombat este a záróünnepséggel ért véget.

Magyarország a vasárnapi egy, a hétfői kettő, a keddi öt, a szerdai három, a csütörtöki négy, a pénteki két és a szombati négy éremmel, összesen 9 ezüst- és 12 bronzéremmel, 21 medált számlál. Ha a nyári olimpiai fesztiválok 1991 óta tartó történetét nézzük, az ezüstök és bronzok tekintetében holtversenyben ez a 2. helyet jelenti a magyaroknak. Győrben, 2017-ben volt 14 ezüstünk, Lignanóban, 2005-ben pedig 9; bronzot Győrben és Belgrádban (2007) egyaránt 14-et jegyeztünk.

Bakuban a megszerzett érmek számát tekintve a spanyolokkal holtversenyben a 9. helyen zártak a magyarok (ez nem azonos az éremtáblán elfoglalt helyezéssel). Úszásban 6 ezüst és 1 bronz, atlétikában 2 ezüst és 2 bronz, kosárlabdában 1 ezüst, birkózásban 4 bronz, judóban 3 bronz, tornában 1 bronz, kézilabdában 1 bronz a magyarok mérlege.

A bakui EYOF-ról bővebben hírek, dicsőségtábla, fotógaléria a MOB honlapján ide kattintva lehet olvasni.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)