Végső búcsú Buda Istvántól

Végső búcsú Buda Istvántól

2013. 10. 22.
Megosztás

A Fiumei úti Sírkert ravatalozójában hétfőn koradélután mély részvéttel búcsúztatták a súlyos betegség után 87 éves korában elhunyt Buda Istvánt, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnökét.

A család kérésére, a barátok nevében Kuller József, a birkózó szövetség egykori főtitkára méltatta érdemeit, kiemelve, hogy ajtaja mindig nyitva állt a kiváló sportolók előtt, szerette a sportot, s mindent megtett annakidején, hogy a moszkvai bojkott után szovjet fővárosból válaszlépésként elrendelt távolmaradáshoz a magyar sportnak ne kelljen alkalmazkodni, s a magyar versenyzők vehessenek részt a Los Angeles-i olimpián.

A búcsúztatáson ismert sportemberek,olimpiai bajnokok, sportvezetők, barátok között jelen volt Schmitt Pál, a NOB tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, az olimpiai bajnok Hegedüs Csaba a birkózó szövetség elnöke és Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubja elnöke, valamint Bodnár András elnök és Kiss Zoltánné a Mező Ferenc Sportbizottság képviseletében, Tibor Tamás, a Sporthivatal korábbi alelnöke, Istvánfi Csaba professzor, emeritus, Gáspár Tamás,a birkózó szövetség igazgatója, a sporthivatal számos korábbi munkatársa.

A ravatalozó előtti szóróparcellánál Hegedüs Csaba szívből jövő szavakkal búcsúzott és egyben mondott köszönetet társai nevében is az elhunytnak a tőle kapott segítségért és támogatásért. Buda István halálával a sportot szerető, a versenyzőket mindig segítő, támogató sportvezetőt vesztett el a magyar olimpiai mozgalom.