"Vera egy példakép a klubban"

"Vera egy példakép a klubban"

2016. 03. 31.
Megosztás

Februári eredményeivel a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub nyert el a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye-díjat és az azzal járó 500 ezer forintos Decathlon vásárlási utalványt, valamint a százerer forintos Közönségdíjat. Az elismerést a MOB székházában csütörtökön vették át Keczeli Zoltán tanítványai, akik közül eredményeit tekintve kiemelkedik Major Veronika.







A korábbi világ- és Európa-bajnok Major Veronika összesen öt éremmel zárta a győri Eb-t, ahol aranyérmet szerzett a futócéllövők 40 vegyes számában, míg a 20+20-as műfajban harmadik helyen végzett. A klubtárs Csányi Borbálával és Békevári Lillával mindkét szám csapatversenyében bronzérmet gyűjtött.

A Balaton-parti sportlövők sikerének értékét növeli, hogy igen erős hónapban voltak képesek a sikerre: a BVSC-Zugló asztaliteniszezői, az MTK Budapest karatékái, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület rövid pályás gyorskorcsolyázói (Jászapáti Petra ifjúsági olimpiai ezüstérmével) és a Tisza Tollas SE (történelmi Eb-dobogóval) volt februárban a nagy ellenfél.

Mint Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu kiadója, a MédiaBook Kft. ügyvezetője elmondta, az eddigi 38 díjátadó történetében a mostani történelminek tekinthető, hiszen sportlövők először vehették át A hónap műhelye-díjat.






Dr. Géczi Mariann, a MOB osztályvezetője arról beszélt, hogy a keszthelyi műhely kiváló szakmai és pedagógiai munkájának köszönhető, hogy eredményeikkel egy nagyon szoros mezőnyben is győzni tudtak.

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy az utóbbi időben rengeteget fejlődött a sportág, és az eredmények azt támasztják alá, hogy a szövetség a kiemelt sportágfejlesztést jó célokra használta fel, így nyugodt, hogy jó helyre kerül az elismerés.

Győrik Csaba szövetségi kapitány kifejtette, hogy a futócéllövő eredmények mellett az olimpiai számokban is sikeres a keszthelyi egyesület, amely az országban a legjobbak közé tartozik.





Tóth Jenő klubelnök a kezdetekre utalva elmondta, hogy 53 évvel ezelőtt a mostani edző, Keczeli Zoltán édesapja alapította a klubot, mely nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket tud elérni, már az utánpótlás-korosztályokban is.

Keczeli Zoltán a sportolókat bemutatva hangsúlyozta, büszkék arra, hogy a műhely több sportolót is ad a válogatottaknak, ezért büszkén utaztak Budapestre nemzeti melegítőben.

Major Veronika arról beszélt, hogy 2016 az utolsó éve a juniorok között, készül a nyári világbajnokságra, ahol címét szeretné megvédeni, aztán legnagyobb célja, hogy kvalifikációt szerezzen a 2020-as tokiói olimpiára. "Vera egy példakép a klubban" - fogalmaztak az ünnepségen csapattársai.









Emlékeztetőül: a riói olimpiára összesen 8 magyar sportlövő szerzett indulási jogot.

A részletes eredményeket ezen a linken találja meg.
A márciusi teljesítmények alapján az alábbi felületen várjuk a jelöléseket április 5-ig az egyéni és csapatsportágakban is.

(MOB)