Vietnami diplomaták látogattak a Magyar Olimpiai Bizottsághoz

Vietnami diplomaták látogattak a Magyar Olimpiai Bizottsághoz

2022. 06. 17.
Megosztás



Dr. Tran Duc Phant, a Vietnami Olimpiai Bizottság, valamint a vietnami sportigazgatás alelnökét, illetve vietnami diplomatákat fogadott Fábián László MOB-főtitkár és Bartha Csaba sportigazgató a szervezet székházában, június 17-én, pénteken.

A Vietnami Olimpiai Bizottság és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közötti kiváló kapcsolat egészen 2012-ig nyúlik vissza, a felek 2013-ban pedig együttműködési megállapodást is aláírtak: ennek felfrissítése, a további lehetőségek megtárgyalása szerepelt a mai napirenden. A résztvevők elégedetten nyugtázták, hogy az elmúlt időszakban is igen aktív a sportszakmai kapcsolat: többek között a holnap kezdődő budapesti FINA vb-t megelőzően is hazánkban tréningezett 14 vietnami úszó, öten az eseményt követően is Magyarországon maradnak majd. Az intenzív együttműködés öt sportágat érint: súlyemelésben, evezésben, kajak-kenuban, úszásban és vívásban zajlik a szakembercsere, illetve a két ország sportolói több ízben is közösen edzettek.

Dr. Tran Duc Phan elismerését fejezte ki a magyar sport gazdag eredményeit illetően, és reményének adott hangot, hogy a közös munkának köszönhetően a két ország versenyzői kölcsönösen hasznos tudáshoz jutnak. A vietnami fél igen elkötelezett, hogy felzárkózzanak Kína, Dél-Korea és Japán, azaz az ázsiai kontinens vezető sportnemzetei közé.

Fábián László főtitkár örömmel nyugtázta, hogy az együttműködés sok tradicionális magyar sikersportágat érint: ezen sportágakban kiváló edzőink vannak, és nagy hangsúlyt kap az elvégzett edzés mennyisége és minősége, így a közös munkából mindenki profitál.

A felek elkötelezettek a folytatás érdekében, így a tervek között szerepel egy új együttműködési szerződés megkötése is, amelyre várhatóan 2022 őszén kerülhet sor.

A találkozón részt vett Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, míg az egyeztetés létrehozásában Chu Pham Ngoc, a MOB közgyűlésének tiszteletbeli tagja, a Magyar Súlyemelő Szövetség alelnöke is közreműködött.

(MOB)