Virtuális éremtábla, Szocsi előtt négy hónappal...

Virtuális éremtábla, Szocsi előtt négy hónappal...

2013. 10. 08.
Megosztás

Pontosan négy hónappal a szocsi téli olimpia kezdete előtt elindultak az esélylatolgatások az eredményeket illetően. Az infostradasports.com által kifejlesztett virtuális éremtáblázat szerint Norvégia a legesélyesebb a legtöbb győzelem begyűjtésére.

A virtuális tábla összesen 37, köztük 15 arany-, 12 ezüst- és 10 bronzérmet jósol ugyanis a norvégoknak. Ha beigazolódik a jóslat, az Norvégia eddigi legsikeresebb téli olimpiai szereplését jelentené. A 15 aranyéremből tizenkettőt a biatlon és sífutó, míg hármat az alpesi síző és síugró olimpikonjaitól várhat Norvégia az weboldal szerint. A virtuális éremtábla az összesített érmek számát tekintve Németországnak is 37 medált jósol, míg aranyérmek tekintetében az Egyesült Államok és Kanada állnak a második és harmadik helyen.

A virtuális éremtáblázat alapja egy a teljesítményt vizsgáló statisztikai modell, amely figyelembe veszi az addigi eredményeket, a versenyek szintjeit és az utolsó megmérettetés óta eltelt időt. Ezek következtében dinamikus, egyre frissülő előrejelzést ad az események tekintetében a várható legjobb nyolc szereplőről a következő téli olimpiai játékokon. „A Londoni Nyári Olimpia végső éremtáblázatának előrejelzésében a modell felülmúlta az összes addig használt tudományos módszert és jelenleg a Szocsi Téli Olimpiára kidolgozott fejlesztés szerint működik” írja az infostradasports.com.

A teljes virtuális éremtáblázat és további módszertani betekintés: aroundtherings.com infostradasports.com