Vizes-vb: 14 éves kínai nyert női toronyugrásban

Vizes-vb: 14 éves kínai nyert női toronyugrásban

2013. 07. 26.
Megosztás

A mindössze 14 éves kínai Si Yajie nyerte meg a női toronyugrók küzdelmeit a barcelonai vizes-világbajnokságon.

A fiatal versenyző a csütörtöki döntőben honfitársát, a szám címvédőjét és kétszeres olimpiai bajnokát (2008, 2012), Chen Ruolint utasította maga mögé, akinek ez volt pályafutása harmadik vb-ezüstje. A harmadik helyen az Európa-bajnok ukrán Julija Prokopcsuk végzett.

VIZES-VB
MŰUGRÁS, NŐI TORONYUGRÁS
Világbajnok: Si Yajie (Kína) 392.15 pont, 2. Chen Ruolin (Kína) 388.70, 3. Julija Prokopcsuk (Ukrajna) 358.40

Romashina az örökranglista harmadik helyén

Tízenötödik aranyérmét szerezte meg világversenyen az orosz Svetlana Romashina. A három olimpiai aranyérme mellé msot a 12. vb aranyát vehette át a szinkronúszók páros versenyén.
A 15 arannyal minden idők harmadik legeredményesebb szinkronúszójává lépett elő az orosz hölgy. Ishchenko 19, Davydova 18 arannyal vezetik az eredményességi listát.
Romashina duó társával Kolesnichenkóval több, mint 2 pontos előnnyel végeztek az élen kínai és spanyol riválisával szemben.

Szinkronúszás, duet
vb: Svetlana KOLESNICHENKO, Svetlana ROMASHINA (Oroszország) 97.680, 2.JIANG Tingting, JIANG Wenwen (Kína) 95.350, 3. Ona CARBONELL, Margalida CRESPI (Spanyolország) 94.990

A jövőben lesznek férfi-női úszóváltók is

A jövőben olyan váltószámot is rendeznek az úszóvilágversenyeken, amelyben férfiak és nők alkotnak majd egy csapatot – döntött csütörtökön a nemzetközi szövetség (FINA) Barcelonában, a mostani vizes világbajnokság helyszínén.

„Mindenki, így a versenyzők, az edzők és a technikai bizottság is úgy gondolja, hogy ez a szám nagyon érdekes lesz, sok taktikával – mondta Cornel Marculescu FINA-igazgató azt követően, hogy elfogadták az erre vonatkozó javaslatot.
– A legfontosabb az, hogy maguk a sportolók nagyon örülnek a vegyes stafétának, tulajdonképpen ezért vettük fel a programba."

(Forrás: MTI / MOB)