„Wroclaw készen áll egy jó Világjátékok rendezésére!”

„Wroclaw készen áll egy jó Világjátékok rendezésére!”

2016. 10. 24.
Megosztás


A 2017-es Világjátékok szervezői többnapos szemináriumot tartottak a résztvevő országok küldötteinek Wroclawban. A lengyel városban Magyarországot dr. Mészáros János, a MOB nem olimpiai sportágakért felelős alelnöke, a Magyar Karate Szakszövetség első embere képviselte. A sportvezető a hazaérkezését követően az olimpia.hu-nak azt mondta, sok hasznos információt kapott, látta az infrastruktúrális fejlesztéseket, meggyőződése, hogy Wroclaw készen áll egy jó Világjátékok rendezésére.

„Ez az október közepi volt az első olyan esemény, melyre meghívták a várható résztvevő országok képviselőit, és a szervezők részletes információkkal tájékoztattak bennünket a Világjátékokkal kapcsolatban. A szemináriumot több szervezet, a NOB, a SportAccord, a Világjátékok Szervező Bizottsága és a wrocláwi szervezők hívták össze. Előadásokon prezentációkkal mutatták be, hogy állnak az előkészületek, a szervezés, valamint megmutatták a versenyhelyszíneket, az infrastruktúrális fejlesztéseket. Jól áll a város, több létesítmény már készen van, egy világviszonylatban is nagyon korszerű vizes létesítménnyel várják majd a sportolókat, egy szabadtéri stadion építése még folyamatban van” - tájékoztatott Mészáros János.

"Sportdiplomáciai szempontból is hasznos volt a találkozó, sok sportvezetővel, sportdiplomatával találkoztam és beszéltem. A szervezők örömmel vették, hogy Magyarországot magas szinten képviselik, hiszen a MOB alelnökeként utazhattam. Hasznos megbeszéléseket folytattam többek közt José Perurena Lópezzal, a Nemzetközi Világjátékok Szövetségének elnökével (felső kép) és Joachim Gossow ügyvezető igazgatóval” - tette hozzá a magyar sportvezető.

A wroclawi Világjátékokat 2017. július 20. és 30. között több mint 100 ország mintegy 3500 sportolójának részvételével rendezik. A 10 versenynap alatt 31 sportágban 221 éremátadó ünnepséget tartanak.

„Ezidáig 48 magyar sportolónk szerzett kvalifikációt, a csapat akár a száz főt is elérheti. Az év végéig a sportágak jelentős részében befejeződik a kvalifikáció. Szerencsés helyzet, hogy Lengyelország közel van, nem kell külön tervezni a hosszú utazással és az akklimatizációval” - hangsúlyozta a MOB alelnöke.

(MOB/VF)