140 nappal a II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok előtt: Nanjing készen áll!

140 nappal a II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok előtt: Nanjing készen áll!

2014. 03. 29.
Megosztás

A Pekingi Nyári Olimpiai Játékok után hat évvel Kína újból olimpiai versenyeknek ad otthont. (a képen az atlétikai stadion, ami egyben a megnyító és záróünnepség szinhelye is.)
Ezúttal a II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokat rendezik a világ legnépesebb államában, Kínában és annak is egy közel 10 millió lakosú városában Nanjingban, amely Peking és Hongkong között található félúton.


Városi látkép

A rohamos sebességgel fejlődő és gyarapodó város joggal nyerte el az Ifjúsági Olimpiai Játékok rendezési jogát alig négy évvel ezelőtt, 2010. február 10-én a Vancouveri Téli Olimpiai Játékok alatt megtartott NOB közgyűlésen.

Az olimpiai falu épületei

Világszínvonalú létesítmények és vadonatúj olimpiai falu várja a részvételi jogot megszerző közel 3.500, 15-18 éves versenyzőt a 12 versenynapra és a kiegészítő kulturális és nevelési eseményekre. Szingapúr, sportosan szólva, magasra tette a lécet az utána következőknek, de minden jel arra mutat, hogy a kínai Nanjing az összes elvárásnak meg fog tudni felelni. Nem is véletlen, hiszen a hat évvel ezelőtt Pekingben szerzett tapasztalatok rendkívül frissek és a világesemény lebonyolításához szükséges tudás, ismeret és tapasztalat immár széles körben áll rendelkezésre.

Az asztalitenisz csarnok

A részvétel előkészítéseként és az olimpiai hagyományokat tiszteletben tartva négy hónappal a játékok előtt csapatvezetői szemináriumon látták vendégül a megjelent 198 országot, amely augusztusra egész bizonyosan el fogja érni az olimpiai család teljes létszámát, ugyanis mind a 204 ország részvételére számítanak a szervezők.

Az uszoda

Magyarországot várhatóan a magyar utánpótlás 44-48 legjobb és legkiválóbb versenyzője fogja képviselni Nanjingban, 17-18 sportágban, amely már önmagában is kimagasló eredménynek számít, figyelemmel az országonkénti 70 fős részvételi maximumra.

A labdarúgó stadion

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tudatosan és határozott céllal hozta létre az Ifjúsági Olimpiai Játékokat 2007-ben. A NOB célja egyértelmű: a Nemzeti Olimpiai Bizottságokon keresztül a világ fiatalságának körében az olimpizmus eszmeiségét, életfelfogását és szellemiségét a lehető legkorábban igyekszik elültetni annak érdekében, hogy a felnövekvő nemzedékek legjobbjai megtanulják, megtapasztalják és elsajátítsák a sport közvetítésében az egészséges, a kölcsönös tiszteleten és tisztességes játékon alapuló, diszkrimináció mentes és az olimpiai alapelvekre építkező életvitelt, felfogást mind a saját, mind a gyermekeik gyarapodására, fejlődésére és az életminőségük javulására. Kína az olimpiai eseményeken keresztül kívánja megvalósítani ezeket a magasztos célokat a tagországok segítségével és elkövet minden annak érdekében, hogy 2014 augusztusában a világ 204 országának fiatalsága egy fantasztikus eseményről hazatérve büszkén mondhassa el magáról, hogy ifi olimpikon lett és az olimpiai eszme nagykövetévé vált a saját hazájában. Nanjing küldetése ez, amit a felkészültsége és elkötelezettsége alapján meg is fog valósítani.

A judo csarnok