100 1 scaled e1620721065624

500 (ezer) felé bizony dalolva ment – félmillió megtekintés felett a Kétoldalú minden érem

2021. 05. 12.
Megosztás

December végi debütálása óta a Magyarock dala, a Kétoldalú minden érem klipje átlépte az 500.000-es nézettséget a YouTube-on. A szám egyik szerzőjétől, Diaztól kérdeztük meg, hogyan zajlott az alkotófolyamat.

December végi debütálása óta a Magyarock dala, a Kétoldalú minden érem klipje átlépte az 500.000-es nézettséget a YouTube-on. A szám egyik szerzőjétől, Diaztól kérdeztük meg, hogyan zajlott az alkotófolyamat.

Hogyan jöttek a klip elején található sportági hangok?

A szempont az volt, hogy olyan természetes, sporthoz kapcsolódó effektek legyenek, amivel helyettesíteni tudjuk a különböző hangszereket. A kosárlabda pattogtatását például a lábdob helyett alkalmaztam, de pergő hangnak használtam azt, amikor a gördeszka gurul, felugrik és “paff”, leesik. Vannak úgynevezett perkusszív hangok, ilyen volt a teniszlabda, a vívás pedig a “cin-hangként” került be. Tényező volt még az is, hogy olimpiai sportágakat használjunk, ezért választottuk a gördeszkát – ami Tokióban fog debütálni.

Fotó: 235

Miként zajlott az ikonikus közvetítések kiválasztása?

A „kommentátoros” résszel nehezebb dolgunk volt. Első körben felmentem a YouTube-ra, és megnéztem, milyen közvetítéseket találok meg. Ami számomra meglepő volt, hogy nincs sok fent, gondolom, főként a közvetítési jogok miatt. Végül az döntött, hogy melyeket találtam meg jó minőségben, amiket utána a MOB-on keresztül az MTVA is jóváhagyott. Örülök neki, hogy a sok variáció után végül a sydney-i vízilabdás közvetítés került be, id. Knézy Jenővel, őt nagyon kedveltem. „Jó estét, jó szurkolást!” – van ennek egy kis nosztalgia feelingje. Szilágyi Áron londoni győzelménél pedig megható volt számomra, ahogy elsírta magát a kommentátor, Horváth Mariann. Shaolinéknál pedig fontos volt nekünk az extázis, amiben a riporter volt a közvetítéskor.

Hogy zajlott az alkotófolyamat Szakács Gergőékkel?

Egy ideje szerettünk volna már közös számot, régóta jó barátok vagyunk. Elterveztük, hogy 2020/2021-ben jelenjen meg ez a szám, azon kezdtünk el együtt dolgozni. Annak volt már egy demo váza – azt szoktuk annak hívni, amiből van már legalább egy refrén részlet és egy hangszerelési, dallam váz – és amikor jött ez a lehetőség, megkeresés a Magyarock részéről, Geri mondta, hogy úgy érzi, passzolhat a dal. Az a verzió sokkal szomorúbb volt, és a lendületesség is hiányzott belőle így valamennyire át kellett alakítani, hogy jobban illeszkedjen a szám gondolatiságához. Szöveget mindketten szoktunk írni, de a fő vonalunk nem ez. Így került a képbe Fura Csé, a Follow the flow-ból. Viszont Csabi nagyon jól rappel és tetszett is neki a dal, így úgy gondoltuk jó lenne, ha ő is közreműködne előadóként is, így állt össze végül a teljes egész.

A visszajelzések alapján a dalt sokan szeretik, és reméljük, a nyári nagy sportesemények alatt még több rajongót szerez magának, mert bár kicsit eltérnek majd az eddig megszokottaktól, de mint tudjuk, minden érem kétoldalú. 😉

(Lupkovics Dóra, nyitókép: MOB/Szalmás Péter)