014

Közel 70 szépkorú sportolót, edzőt, összesen mintegy 18 millió forinttal támogat a MOB

2024. 05. 29.
Megosztás

Közel 70 rászoruló szépkorú világ- és Európa-bajnoki érmes, vagy olimpikon pontszerző sportolót, özvegyeiket és a kiemelkedő sporteredmények elérésében közreműködő edzőket, sportszakembereket támogat a a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottsága.

005
MOB-Média/Szalmás Péter

A 17.980.000 forintos segélyező támogatásban – olimpiai sportágak tekintetében – 51 érmes sportoló, 9 edző és 8 özvegy, összesen 68 fő részesül. A támogatást - dr. Bodnár András olimpiai bajnok vízilabdázótól, a bizottság vezetőjétől és Vaskuti István olimpiai bajnok kenustól, a Nemzet Sportolójától, a bizottság tagjától – baráti találkozó alkalmával a Larus Étterem és Rendezvényközpontban vették át az érintettek.

011
MOB-Média/Szalmás Péter

Dr. Bodnár András az olimpiai készülődés jegyében köszöntötte a résztvevőket. Emlékeztetett, hogy az elmúlt találkozó óta elhunyt Povázsay Péter világbajnok kenus, „aki már nem lehet köztünk”. Az egykori vízilabdázó köszönetet mondott a MOB-nak, annak elnökének, Gyulay Zsoltnak, amiért az össztámogatás összege húsz százalékkal megnövekedett az elmúlt alkalomhoz képest.

009
MOB-Média/Szalmás Péter

„Nagyon megtisztelő önök előtt állni, és köszönteni ennyi legendás sportolót. Elgondolkoztató, hogy milyen apróságon, nüanszon múlhat egy-egy olimpiai, vagy világbajnoki, Európa-bajnoki érem, bajnoki cím megszerzése. A pontszerző helyezés is óriási dolog, a pontszerzők is hozzájárulnak a magyar sport sikereihez. Ebből a támogatásból is látszik, hogy a MOB a dobogós eredmények utáni helyezéseket is igyekszik elismerni. Külön köszönet jár Gyulay Zsolt elnök úrnak, amiért az összeg megemelkedhetett” – fogalmazott dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója.

010
MOB-Média/Szalmás Péter

A MOB Mező Ferenc Sportbizottsága 2011 óta segíti a rászoruló sportolókat, edzőiket és azok özvegyeit. A magyar sport rendelkezik olyan múlttal, olyan sportsikerekkel és tradíciókkal, amelyre az egész nemzet büszkén tekinthet, a korábbi sikereket elért egykori élversenyzők nem mindegyike él olyan körülmények között idős korára, amilyet sportpályafutása befejezése után megérdemelne. Erre figyel többek között a MOB Mező Ferenc Sportbizottsága, és minden évben két alkalommal segélyezi a rászorulókat.

015
MOB-Média/Szalmás Péter