A BHSE a csapatbajnok

A BHSE a csapatbajnok

2013. 11. 10.
Megosztás

A BHSE Mihók Ádám, Marján Péter, Kállai Zoltán (a képen) és Piasecky Samuel összeállítású csapata nyerte a férfiak csapatbajnokságát.

A címvédő FTC Ybl-Tervező az első foduló után egy tizeddel vezetett a BHSE előtt, így került sor a szombati második fordulóra. Az évek óta egyeduralkodó Fradinál a héten Vágner Levente megsérült, így csak három fővel, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Vlacsil Attila, álltak a szerekhez, ez pedig azt jelentette, hogy valamennyi tornász pontszáma számított. A BHSE 4 fővel versenyzett, most is indult a szlovákoktól kölcsönzött válogatott, Piasecky Samuel, aki mind a hat szeren jól teljesített.

A világbajnokságon is részt vevő Kállai Zoltán nemcsak lólengéseben szerepelt, hanem további négy szeren is. Lovon hibázott, korlátja viszont meglepően jól sikerült. Összességében a Kelemen Zoltán által irányított BHSE rontott kevesebbet az év utolsó felnőtt versenyén, és több mint egy évtized után újra megszerezte a csapatbajnoki címet az FTC előtt. A győri Bercsényi DSE lett a harmadik, a csapat tagja volt a vb-n szereplő Szabó Nándor is.

Kállai Zoltán:
Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megtörni az FTC évek óta tartó uralmát. Mivel már az első forduló után csak egy tized volt a lemaradásunk, bíztunk abban, hogy sikerül nyernünk. Valamennyi csapattársam jól teljesített, és sokat segített a kölcsöntornászként nálunk szereplő szlovák versenyző is. Az utolsó pillanatig nagyon szoros volt a küzdelem, közben nem tudtunk számolgatni, úgyhogy számunkra is csak az utolsó gyakorlat után derült ki, amely az én talajom volt, hogy győztünk.

Eredmény: 1. BHSE 483.650 pont (Mihók Ádám, Marján Péter, Kállai Zoltán és Piasecky Samuel, edző: Kelemen Zoltán), 2. FTC Ybl-Tervező 482.400, 3. Bercsényi DSE 437.650

(Forrás: torna szövetség)