Giro d'Italia 2022 La presentazione delle squadre in Piazza degli Eroi

A csapatbemutatóval és 3 magyarral elkezdődött a Giro

2022. 05. 05.
Megosztás

A szerda esti csapatbemutatóval elkezdődött a 105. Giro d' Italia olasz kerékpáros körverseny. A 176 fős mezőnyben három magyar bringást üdvözölhetünk, köztük a tavaly rózsaszínben is tekerő, olimpikon Valter Attilát.

A 21 szakaszos viadal első három etapját május 6-8. között Magyarországon rendezik. A Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt során a világ legjobb kerékpárosait láthatjuk testközelből. Három magyar sportolónak, Fetter Eriknek, Peák Barnabásnak és Valter Attilának is szurkolhatunk.

Az idei Girón első ízben hazai szakember is lesz az egyik world tour csapat stábjában: az országúti válogatott szövetségi kapitányát, Dér Zsoltot az Israel-PremierTech alkalmazza majd, hogy segítsen nekik előzetesen feltérképezni az útvonalat és a kritikusnak ígérkező pontokat.

„A televíziós közvetítés jóvoltából megközelítőleg 150 ország 810 millió tévénézője láthatja majd a Dunántúl, Budapest, illetve a Dunakanyar legszebb látványosságait, tájait és műemlékeit. Ez az esemény az országmarketing mellett a magyar profi és amatőr kerékpársport fellendülését, a kollektív közösségi élményt, valamint a hazai közlekedés kultúráját, infrastrukturális ügyének fejlődését is szolgálja” - mondta az első versenynap előtti utolsó hivatalos sajtóeseményen Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A Giro d’Italia magyarországi szakaszai
1. szakasz, május 6., péntek: Budapest-Visegrád, 195 km
2. szakasz, május 7., szombat: Budapest, 9,2 km, időfutam
3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár-Balatonfüred, 201 km

19 team

Az EOLO Kometa csapatban teker Fetter Erik.

FerrariFabio

További információk a Nagy Rajtról a www.girohungary2022.hu-n. A budapesti és más versenyszakaszok menti települések forgalomkorlátozásairól, útlezárásairól és parkolási tilalmairól, valamint a rendőrségi hírekről a www.police.hu, a fővárosi közösségi közlekedést érintő információkról előzetesen a www.bkk.hu, az aktuális forgalmi változásokról pedig a bkkinfo.hu oldalakon tájékozódhatnak. Az ideiglenes parkolási tilalmak miatt elvontatott személygépkocsikkal kapcsolatos kérdésekben az érintettek a +36 80 180 780-as ingyenes telefonszámon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

(Fotó: LaPresse)