Peking nyito scaled

A csapatvezetés Pekingben benevezte a magyar versenyzőket

2022. 01. 25.
Megosztás

Megérkezett a Magyar Olimpiai Csapat vezetése Pekingbe, ahol benevezték a játékokra a versenyzőket és átvették a szobákat.

Dósa Viktória csapatvezető és Tor Tamás, a csapatiroda munkatársa, Covid Officer hosszú isztambuli várakozás, majd átszállás után, több mint egy napos utazással érték el a kínai fővárost. Miután beköltöztek a pekingi olimpiai faluba, benevezték a magyar versenyzőket a játékokra, átvették a szobakulcsokat és az apartmanokat. A 14 magyar sportoló és a szakmai stábjuk a sportágaiknak megfelelően három helyszínen lesznek elszállásolva.

Image00004

„Pekingben a magyar szállásra semmi panasz nem lehet. Minden apartmanunk egyforma, 220 m2-en négy darab egyágyas szobával. Tágas, világos és igényes az elhelyezésünk, az ágyak szélesek és kényelmesek. Az étkező kétszintes. Az önkénteseken kívül mindenki fehér kezeslábas védőruhát visel, csak a szemük látszik ki a plasztik arcvédő mögül. Elsőre furcsa, de gyorsan megszokja az ember ezt a látványt. Nagyon nagy hangsúlyt fordítanak a vírus elleni védekezésre, sok a megelőző intézkedés. A résztvevők naponta kötelesek PCR-tesztet végezni és az egészségügyi állapotukat is folyamatosan figyelemmel kell kísérni és regisztrálni. A helyi önkéntesek, szervezőbizottsági tagok rendkívül segítőkészek és kooperatívak. Az internet jól működik. Az időjárás a hazaihoz hasonló, a jeges sportok otthonául szolgáló pekingi faluban kedden hideg, de gyönyörű tiszta idő volt, az alpesi síelőknek, illetve a sífutóknak és snowboardosoknak otthont adó havas falukban sok hó esett és ott is kellőképpen hideg az időjárás” – tájékoztatott a helyszínről Dósa Viktória csapatvezető.

Image00014

Az olimpiai résztvevők speciális engedéllyel és különleges, kifejezetten csak az olimpiai résztvevők szállítására engedélyt kapó ideiglenes járatokkal utazhatnak Kínába, a téli olimpia helyszínére. Az első sportolók január 27-én érkeznek Pekingbe.

Image00012

A pekingi téli olimpiát február 4. és 20. között rendezik. Magyarországot 14 sportoló képviseli: Tóth Zita és Kékesi Márton (alpesi sí), Kozuback Kamilla (snowboard), Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk (műkorcsolya), Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence, Varnyú Alex, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia (rövidpályás gyorskorcsolya), Pónya Sára, Kónya Ádám (sífutás).

(Magyarock/VF, fotók: Magyarock/Dósa Viktória, Tor Tamás)