A golfozó Michelle Wie a nanjingi ifjúsági olimpia újabb nagykövete

2013. 10. 22.
Megosztás

A 2014-es nanjingi ifjúsági olimpiai játékok (YOG) számára a 24 éves amerikai sportolónő, Michelle Wie, két szempontból is jelentős. Egyfelől tegnap őt választották meg a kevesebb, mint 300 nap múlva kezdődő játékok nagykövetének, másrészről sportága, a golf hosszú szünet után térhet vissza az olimpiai játékok programjába.

A kétszeres, női golfszövetség által életpálya elismerést nyert fiatal sportolónő kinevezését követően így nyilatkozott: „Megtiszteltetés számomra, hogy a YOG részese lehetek. Remélem, segíthetem a fiatalokat abban, hogy megtanulják élvezni a játékot, megtanuljanak versenyzőnek lenni, megtanulják, hogyan kell igazán akarni valamit, és felismerjék, milyen fontos is az, hogy legyen egy álmuk”.

Michelle, újonnan kapott tisztségével járó feladatai ellátása mellet, nagy tervekkel készül a jövőre: „A tavalyi részvételem a londoni olimpián nagy hatással volt rám. Elképesztő motivált lettem, mindent meg fogok tenni azért, hogy az olimpiai csapat kijusson Rióba.”

A golf évszázados szünetet követően, a riói olimpia előtt jövőre, a nanjingi programban térhet vissza elsőként a nyári olimpiai játékok történetébe.

Michelle Wie, minden idők legfiatalabb játékosaként, először 10 évesen szerzett kvalifikációt az Amerikai Golfszövetség versenysorozatára. Ezért is szolgálhat példaként a fiatalok számára, részeseként annak a videó sorozatnak, amely különleges betekintést enged a világklasszis sportolók világába és arra ösztönzi a következő generációt, hogy merje követni az álmait.

A nanjingi játékok nagykövetei: Chad Le Clos, dél-afrikai olimpiai bajnok úszó, az orosz Jelena Isinbaeva, kétszeres olimpiai bajnok rúdugró, valamint az amerikai golfozó: Michelle Wie.

Eredeti cikk a nanjing2014.org oldalán olvasható.