A hétvégi Telekom Vivicittán indul az Olimpiai Ötpróba!

A hétvégi Telekom Vivicittán indul az Olimpiai Ötpróba!

2017. 04. 08.
Megosztás

A korábbi évtizedek hagyományaihoz visszanyúló, megújult Olimpiai Ötpróba program ernyőszervezetként fogja össze hazánk legnagyobb és legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényeit a 2020-as tokiói olimpiai játékok kezdetéig. Egyértelmű cél a szabadidő-sportolók létszámának növelése, a sport megszerettetése.

A szervezők szeretnék, hogy minél többen jussatok az olimpikonokéhoz hasonló Olimpiai Ötpróba melegítőhöz, azonban ennek feltételei vannak: legalább öt különböző sportágban szükséges teljesíteni rövid vagy hosszú távú próbákat! A melegítőhöz szükséges 60 pont megszerzéséhez több mint három év áll rendelkezésre.

Hétvégén már kezdődhet a pontgyűjtés! Április 8-án és 9-én, a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson lehet gyűjteni az értékes Olimpiai Ötpróba-pontokat! Induljon el az 5 km-es, a 10 km-es, illetve a félmaratoni távon, ahol már megkezdheti a pontgyűjtést a garantált nyereményekért. Vasárnap keresse az 56-osok terén az Olimpiai Ötpróba sátrát és regisztráljon az Olimpia Ötpróba-programba!

Az Olimpiai Ötpróba-program is indít saját csapatot az eseményen, melynek tagja többek között:

  • Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos,
  • Kövér Márton, hétszeres maraton-világbajnok kenus,
  • Józsa Gábor, olimpikon maraton- és tájfutó,
  • Simona Staicu, a versenysorozat nyolcszoros győztese,
  • Szemán Róbert, a Nagy Sportágválasztó ügyvezetője,
  • Bányász Árpád, a Rádió1 hírszerkesztője valamint Bangha Tamás és Juhász Péter.

További pontgyűjtések lehetősége:

Az eseménynaptárban jelenleg majd’ 60 rendezvény szerepel, amelyeken gyarapíthatja pontjai számát. Ennek menete a következő: a rendezvény honlapján történő egyszeri, a pontgyűjtés alapfeltételét jelentő regisztrációt követően az egyes versenyekre szóló nevezés már az adott esemény felületein zajlik. Miután nevezett és elindult egy-egy rendezvényen, az alábbi táblázatban foglaltaknak megfelelően fogják számára jóváírni megszerzett pontjait:

hosszú táv

pont

közepes táv

pont

rövid táv

pont

futás

21,095 km

4

10 km

2

5-7 km

1

országúti kerékpározás

100 km

4

50 km

2

25-30 km

1

hegyi kerékpározás

50 km

4

25 km

2

-

-

úszás

5,2 km

4

2,5 km

2

1,5 km

1

kajak-kenu, evezés

30-35 km

4

10-15 km

2

-

-

túrázás

30-35 km

4

15-20 km

2

10 km

1

Bezsebelt pontjaidért már a 60 pontos melegítő eléréséig is garantált jutalmak várnak:

15 pont

logózott baseball sapka

25 pont

logózott póló

40 pont

logózott hátizsák

60 pont

logózott melegítő

Ha gyorsabb tempóban haladna céljai felé, akkor a „hosszú távok feletti távokat” keresse. Ezek teljesítéséért több pont jár: az adott sportág hosszú távjához viszonyított +30% esetén 4 helyett 5, +50% esetén pedig 6 pontot abszolválhatnak. A pontvadászat alatt az Olimpiai Ötpróba időeredményeket nem közöl, és nem is rangsorol, csak az adott táv teljesítése számít.

A rendezvényekről a www.olimpiaiotproba.hu oldalon tájékozódhat.