Coop2023 1 szoljon hu

COOP Májusfa futás Szolnokon, április 25-én

2023. 04. 12.
Megosztás

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. április 25-én (eső esetén április 26-án), idén 30. alkalommal COOP MÁJUSFA FUTÁS néven ismét megszervezi az év egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényét a városban és a térségben élő általános-, középiskolás diákok és a felnőtt lakosság mozgósításával. A COOP Szolnok Zrt. kilencedik alkalommal névadó támogatója a programnak. A COOP az atlantai olimpia óta a Magyar Olimpiai Bizottság partnere, így az esemény résztvevői olimpikonokkal is találkozhatnak.

Az esemény felvezető sajtótájékoztatóját április 12-én tartották Szolnokon. A sajtóeseményen a MOB képviseletében részt vett Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, a MOB marketing munkatársa; a város képviseletében pedig Szalay Ferenc polgármester, a MOB tagja, a szervezet gazdasági bizottságának elnöke, a hazai kosárlabda-szövetség első embere is.

Szolnok város életében mindig rendkívül fontos szerepet töltött be a sport, hiszen testileg és lelkileg is pozitív egyén- és társadalomformáló eszköz. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fontos feladatai közé tartozik a kiemelt városi rendezvények, szabadidősport események, egészség megóvással kapcsolatos programok szervezése, rendezése és lebonyolítása. Az egész éves tevékenységével a mozgás szeretetére, az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, megmozgatva ezzel a város lakosait minden korosztályban.

Coop2023 2 szoljon hu
szoljon.hu

Az idei évben is csatlakoznak a rendezvényhez ismert olimpikonok, élsportolók, és természetesen több ezer szolnoki futni vágyó minden korosztályból. Az eseményre a Szolnoki Sportiskola is kitelepül. Az idei rendezvényen először mutatkozik be a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája.

Április 25-én a Kossuth teret 10.00 és 17.30 között lezárják. 12.00-14.30 között a Baross Gábor út, Petőfi Sándor út, Gábor Áron tér, a Tiszaparti sétány, és a Kellner Gyula utakon, majd 14.30-16.00 között a Szapáry út, Tiszai Hajósok Terén, Tiszaparti sétányon is szakaszos forgalomkorlátozás lesz érvényben.

Az esemény részletes kiírása a szolsport.hu-n olvasható.

(COOP, MOB; fotó: szoljon.hu)