A jubileumi budapesti maratonon a Városligetbe várják hétvégén a Mini 5próbázókat!

A jubileumi budapesti maratonon a Városligetbe várják hétvégén a Mini 5próbázókat!

2015. 10. 06.
Megosztás

A Budapest Sportiroda október 10-én és 11-én rendezi a 30. SPAR Budapest Maraton Fesztivált. A főváros futóünnepén a MOB Mini 5próba Rióbát szervez, így a mozgalomban már résztvevők, vagy ezúttal csatlakozók pontokat gyűjthetnek a nyeremények reményében.

Az ország legnagyobb szabadidősport-rendezvénye - 2014-ben 23 450 futót regisztráltak a szervezők - méltó esemény lesz ahhoz, hogy Rio jegyében néhány perc mozgással pontot gyűjtsenek a résztvevők.

A Mini 5próba Rióba alkalmával a 300 méteres ergométeres evezéssel, az egyperces görgőpados kerékpározással, a helyből távolugrással, az egy-egyperces ugrókötelezéssel és szökdeléssel, nevezési díj nélkül, egy alapregisztrációval és tíz perc mozgással tíz pont gyűjthető. Száz pontonként jár egy Irány Rio! sorsjegy, amellyel a riói olimpiára lehet utazást nyerni.

A Mini 5próba Rióba népszerűségét mutatja, hogy az elmúlt hónapokban a különböző szabadidős rendezvények - többek közt Nyári Sportágválasztó Siófokon, EFOT Velencén, ifjúsági napok Szegeden, a Magyar Olimpiai Bizottság 2024-es budapesti olimpiapályázatot népszerűsítő családinap-sorozata Miskolcon, Győrben és a fővárosban, Ironman 70.3, Nagy Sportágválasztó és egyetemi sportnap Budapesten, kiemelt 5próba-esemény Velencén és Tatán - egyik programjaként már ezrek választották aktívan sportos kikapcsolódásként.

Az evezős ergométeren újra lesz lehetőség csúcsot dönteni; a jelenlegi 45 másodperces rekordot a világbajnok kajakos, Dudás Miklós tartja, aki az első kiemelt eseményen, a Velence Korzón rendezett 5próba alkalmával "tette fel a lécet".

A szervezők a Városligetben szombaton és vasárnap várják a Mini 5próbázókat. A jubileumi fesztiválon élsportolókkal, olimpikonokkal is találkozhatnak a kilátogatók.

Mini 5próbás élményeiről a mob.hu cikkében Szász Emese, Lőrincz Tamás és Péni István beszél.

Az 5próba Rióba-mozgalomról az 5próba Rióba honlapon és annak Facebook-oldalán tájékozódhat.

(MOB)