A labda pattog tovább...

A labda pattog tovább...

2013. 09. 11.
Megosztás

Csapatunk továbbra is Hat Agro-UNI Győr néven szerepel a 2013/2014-es idényben. Az együttes a magyar bajnokságban és az Euroligában indul, a Közép-Európai Ligát ugyanakkor kihagyja. Ezt Fűzy András társadalmi elnök jelentette be a szerda délutáni rendkívüli sajtótájékoztatón.

"A labda pattog tovább, még ha ez nagyon nehéz is most mindenkinek. A legfontosabb azonban, hogy ezzel is jelezzük a sérült játékosainknak, van hova visszajönniük, motivációt tudunk adni számukra, hiszen a játék, a sport jelenthet kiútat ebből a helyzetből" - fogalmazott az elnök.

"A Közép-Európai Ligától sajnos vissza kellett lépnünk, a rajt ugyanis nagyon közel van, s semmilyen szempontból nem tudnánk megfelelni az ott ránk váró feladatnak. A játékosok testi-lelki gyógyulása sokkal hosszabb folyamat lesz. Az viszont már tervezhető, hogy a november hetedikei Euroliga-rajton fogadni tudjuk a sorozat címvédőjét, az orosz Jekatyerinburg együttesét. Emellett a magyar szövetség teljes támogatása mellett a magyar bajnokságba a november harmincadikai hétvégén kapcsolódunk be. A kiírás értelmében a tavalyi első öt indul a Közép-Európa Ligában, a többi csapat pedig egy kétkörös, oda-visszavágós alapszakaszt vív egymással, de csak a második kör eredményeit viszik tovább magukkal a középszakaszba. Ezért kapcsolódunk mi be akkor a pontvadászatba. S ezúton is még egyszer köszönjük a szövetség hozzáállását" - folytatta Fűzy András, hozzátéve, hogy Szalay Ferenc elnökkel és Bodnár Péter főtitkárral a nap folyamán meglátogatták Fűzy Ákos és Tapodi Péter özvegyét, kifejezve együttérzésüket.

"Amit még mindenképpen szeretnék elmondani, hogy köszönettel tartozom kollégáim felé is, akik komoly összetartásról tettek tanúbizonyságot. Mindenki első szóra csinálta a feladatát, mindig csak azt szem előtt tartva, hogy mit és hogyan lehet megoldani. Eddig is szoros kapcsolat volt a vezetőség tagjai között, de még egyszer mondom, csak az elismerés hangján tudok beszélni mindenkiről" - mondta klubunk első embere, aki a játékosok állapotáról is tájékoztatást adott.

"Ami sajnos köztudott, Natasa Kovacevic bal lábát térd alatt amputálni kellett, rá sportolóként biztosan nem számíthatunk. A leghosszabb felépülés klubunk első saját nevelésű felnőttjátékosára, Tullner Evelinre vár, akinek gyakorlatilag egy év a gyógyulása. Kovács Krisztina több mint három hónapra esett ki, de miután ő amúgyis ezt az évet szánta az utolsónak, már közölte velünk, hogy nem tér vissza a pályára. Nagyon sajnáljuk, mert egy igazán értékes játékos és ember, Kovi biztos nagy segítségére lett volna fiatal csapatunknak.
Koch Dórára nyolc, Samantha MacKayre hat-nyolc, Czirják Noémire hat, Mansaré Mantyra, Pénzes Kingára három-három, Laklóth Annára, Dobos Ágnesre és Semsei Barbarára két-két hét rahabilitáció vár optimális esetben. Milica Ivanovic várhatóan a jövő héten már könnyített úszóedzéseket végezhet, de három hétnél előbb aligha tér vissza a kosárlabdapályára. Egyetlen teljesen egészséges játékosunk Daniella Diamant (a képen), aki a múlt heti edzőmeccsekről felmentést kapott, mert nagypapáját Amerikában beválasztották a Hírességek Csarnokába, ezért hazautazott a ceremóniára. Vele külön dolgozik most Szentendrei Áron és Barthalos István, akiket egyelőre ideiglenesen bíztunk meg a szakmai munka irányításával" - mondta Fűzy András.

Ami biztos, Török Barbara a juniorból az első csapathoz került, de az egyes és a négyes posztra még igazolni kell, ezért a klub a játékosügynökségekkel felvette a kapcsolatot. Ahol várható a jelenlegi játékos mielőbbi visszatérése, ott decemberig szóló szerződés lehet az áthidaló megoldás.

"Jövő héten rangos nemzetközi tornát rendeztünk volna, s a történtek ellenére ez nem is marad el, viszont helyettünk mégsem lesz beugró, az Uniqa-Euroleasing Sopron, a PINKK és a Szpartak Moszkva vállalta a szereplést a várhatóan 19. és 21. között esedékes viadalon. A moszkvaiak, akiket nem nagyon kell bemutatni, hiszen háromszoros Euroliga-győztes, ráadásul saját költségén vesz részt a tornán, mely a Fűzy Ákos és Tapodi Péter-emléktorna nevet viseli" - nyilatkozta Fűzy András, aki azt is elmondta, hogy folyamatosan érkezik részvétnyilvánítás a klubhoz a világ minden pontjáról, ma többek között Jacques Rogge NOB-elnök is együttérzését fejezte ki a tragédia kapcsán.

Tapodi Péter nyilvános búcsúztatója most pénteken, 16 órakor lesz a szabadhegyi köztemetőben. A temetés későbbi időpontban szúk családi körben lesz megtartva.

(Forrás: gyorikosar.hu)