5próba Rióba – óévbúcsúztató a Margitszigeten

„A legnagyobb műhelyek közé emelkedett a KSI öttusa-szakosztálya”

2016. 09. 30.
Megosztás


Nagyszerű augusztusi teljesítményével a KSI SE öttusaszakosztálya nyerte el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított a „A hónap műhelye”-díjat s az azzal járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt. A közönségdíj és a százezer forint az éppen a KSI-vel nagy harcot vívó Kőszegi SE síugróié lett.



Augusztusban Európa-bajnokságot rendeztek az ifjúsági B korosztályú (15-16 évesek) öttusázóknak, s Angliában a KSI fiataljai kiemelkedőt nyújtottak. Solihullban Soponyai Dávid a teljes mezőny legeredményesebbje lett azzal, hogy egyéniben ezüstérmet nyert, míg csapatban és váltóban aranyérmet akasztottak a nyakába. A lányok között – legjobb magyarként – Gulyás Michelle ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel egyéniben, míg klubtársával, Péter Rebekával (és az Alba Öttusa versenyzőjével, Turbucz Annával) is második helyen zárt. Gulyás és a szintén KSI-s Sarcia Borbála a leányváltóban az érmesektől kevéssel elmaradva lett negyedik, ráadásul egyéniben Sarcia a pontszerző ötödik, Péter Rebeka pedig a 11. helyen ért célba.

Bár a KSI eredményeihez nem szükséges külön méltatás, a sportiskolásoknak nem volt egyszerű dolguk, erős mezőnyben szerezték meg az elismerést. A Balatonfüredi Yacht Club vitorlázói, a Tapolcai VSE sakkozói, a Kőszegi SE síugrói, illetve a Csepeli Birkózó Club sportolói is eséllyel pályáztak A hónap műhelye-díjra. Ahogy azt Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu-t kiadó MediaBook Kft. ügyvezetője elmondta: a KSI sorozatban harmadik évben nyerte el a rangos elismerért, így idén is ott van az Év műhelye díj jelöltjei között.


A Magyar Olimpiai Bizottság székházában rendezett díjátadón Pignitzky Dorotta, a Magyar Olimpiai Bizottság programigazgatója gratulált a győztes KSI öttusázóinak. „Tradícionális képzés folyik az egyesületnél, minden korosztályban találunk kincseket, akik méltó módon képviselik a klubjukat és a magyar színeket is a nemzetközi viadalokon. Emellett a KSI a felnőttek mezőnyébe is folyamatosan szállítja a versenyzőket” – mondta a Sport XXI. program vezetője.


A szót Vas Gábor, a Decathlon sportigazgatója vette át. „A díj harmadszori elnyerésével a KSI a legnagyobb magyarországi műhelyek közé emelkedett. Reméljük, a jövőben is több száz, több ezer fiatal sportolót tud megmozgatni. A Decathlon is ezen dolgozik nap, mint nap, hogy közelebb hozza a sport szeretét az emberekhez. Sok sikert kívánok a KSI-nek ahhoz, hogy megtartsa helyét a vezető sportegyesületek között.”


„Először is szeretnék gratulálni az edzőknek, akik megfogták a gyerekek kezét, és behozták őket az egyesülethez, majd megszerettették velük a sportágat – kezdte Zsoldos Péter, a KSI ügyvezető elnöke. – Nagyon jó, hogy sokszor találkozunk a nagy eseményeken ugyanazokkal az arcokkal, ez mutatja a folytonosságot. A nevelőmunka mellett a KSI-ben fontosnak tartjuk az innovációt, szeretnénk megújulni. A klub új pajzsa és a mottónk (Központban az ifjúság) is ezt tükrözi, jelszavaink a fiatalosság és a lendület.”


Madaras Ádám
, a KSI öttusa-szakosztályának programvezetője elárulta: 120 versenyző sportol náluk, és ahogy fogalmazott: „az edzők most is a bányában dolgoznak” – utalva arra, hogy a díjátadó ideje alatt is folyik a szakmai munka. Kiemelte, hogy a szülői háttér nélkül nem valósulhatnának meg ezek a fantasztikus sikerek, valamint köszönetet mondott a jelentős állami támogatásért, ami stabil anyagi alapokat teremt a klubnál.

A közönségdíjas Kőszegi SE síugró-szakosztályának vezetője, Szilágyi János hangsúlyozta: továbbra is az övék az egyetlen síugró-szakosztály az országban, immár közel 20 éve. „Mintegy 10-15 gyerek sportol nálunk jelenleg Kőszegen, ahol 3 gyereksáncunk van. Ezeken márciustól októberig lehet gyakorolni, télen ugyanis nem tudjuk gondozni a sáncot, mivel befagynak a vezetékek. Örömteli számunkra, hogy már másodszor kerültünk be a szavazásba, és most sikerült is győznünk. Jó helye lesz a támogatásnak.”

A részletes eredménysort itt találja.

A sorozat folytatódik, a szeptemberi teljesítmények alapján október 5-ig lehet jelölni a szakosztályokat: az egyéni kategória mellett ezúttal a negyedéves sikerek alapján a csapatsportágakban is.

(MOB fotók: Szalmás Péter)