A MOB is várja az érdeklődőket az Utazás kiállításon!

A MOB is várja az érdeklődőket az Utazás kiállításon!

2016. 03. 04.
Megosztás

Mini 5próbával, olimpiai kvízzel, olimpiatörténeti kiállítással és olimpikonokkal várja a Magyar Olimpiai Bizottság az olimpiai mozgalom iránt érdeklődőket az Utazás kiállításon, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A MOB péntektől vasárnapig várja vendégeit az A pavilon 207-es standján reggel tíztől este hat óráig.

A résztvevők kitölthetik az olimpiai kvízt, kipróbálhatják képességeiket a Mini 5próba Rióba alkalmával.

Időutazásban vehetnek részt, ha megtekintik a Sportmúzeum olimpiatörténeti kiállítását, melyen az ötkarikás eseményekről, a paralimpiákról, speciális olimpiákról, siketlimpiákról és az ifjúsági olimpiákról kaphatnak értékes információkat.

A MOB standján olimpiai bajnok, riói kvótás sportolókkal is találkozhatnak az oda látogatók. Pénteken délelőtt dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója, a MOB alelnöke, a hazai tornaszövetség elnöke volt a vendég, aki készséggel beszélgetett az olimpiai mozgalom iránt érdeklődőknek.

A sportvezető olimpiai bajnok elmondta, jó érzés tölti el, mennyien érdeklődnek a sport iránt. Az Utatás kiállításon való megjelenés kiváló népszerűsítése az olimpiai mozgalomnak, a riói olimpiának és az arra készülő sportolóknak.

A Mini 5próba Rióba teljesítőinek a MOB két támogatója is ajándékkal szolgál. A Richtofit bemelegítőkrémet biztosít, míg a próbázók a fizikai feladatok elvégzését követően a Pöttyöstől Túró Rudit kapnak.

A Mini 5próba Rióba alkalmával a 300 méteres ergométeres evezéssel, az egyperces görgőpados kerékpározással, a helyből távolugrással, az egy-egy perces ugrókötelezéssel és szökdeléssel, nevezési díj nélkül, egy alapregisztrációval és tíz perc mozgással tíz pont gyűjthető. Száz pontonként jár egy Irány Rio! sorsjegy, amellyel a szerencsés nyertes a sorsolást követően akár riói utazást is nyerhet az olimpiára.

Az 5próba Rióba-mozgalomról az 5próba Rióba honlapon és annak Facebook-oldalán tájékozódhat.

A kiállításon Hugoo is jelen van: a győri házigazdák a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) is népszerűsítik. A kakas kabalafigura is teljesítette a Mini 5próbát.

(MOB)