A Román Körverseny mérlege: Egy dobogó és 5 Top 10-es hely…

A Román Körverseny mérlege: Egy dobogó és 5 Top 10-es hely…

2013. 07. 09.
Megosztás

Érdekes, de egyben eseménydús héten van túl hazánk egyetlen kontinentális csapata az Utensilnord Ora24.eu.

A június 30. és július 6. között zajló Román Körversenyen bár pontokat nem sikerült szereznünk, mégis elégedettek lehetünk teljesítményünkkel.

A Cador Rida, Dér Zsolt, Kenyeres Ábel, Kusztor Péter, Lovassy Krisztián, Palotai Péter és Simon Péter alkotta sornak, ugyanis rögtön a vasárnapi csapat-időfutamon sikerült felállnia a dobogóra, hisz remek időt futva, az előkelő harmadik helyen zártunk, amelynek köszönhetően Dér Zsolt, ha csak egy napra is, de magára ölthette a hegyi összetettben élen állónak járó zöld trikót. A prológ utáni első hivatalos szakasz lényegében eseménytelenül telt, kerekeseink szépen megültek a mezőnyben. A második etap ellenben Kenyeres Ábel remekléséről szólt. A mindössze 19 esztendős siheder több mint 100 kilométert töltve szökésben kaparintotta meg a sprintversenyben élen állónak járó piros trikót. Ez alatt Dér Zsolt a mezőnyhajrá tizedik helyén érkezett.

A harmadik és negyedik szakaszon is erőteljesen képviseltettük magunkat a nap elmenésében. Előbbin Cador Rida, míg utóbbin Kusztor Péter keveredett bele a szökevények csoportjába. A mezőnyhajránál Dér Zsolt a hetedik, míg Lovassy Krisztián a 10. pozícióban érkezett. Másnap az újdonsült magyar bajnok Lovassy a nyolcadik lett.

Az ötödik szakaszon a csapat próbált a befutóra koncentrálni, ahol Krisztián újra villant és az 5. helyen zárt. A srácok bizakodva várták a televízió által is közvetített bukaresti körözést, amelyet egy hirtelen jött vihar mosott el, így a záró etap végül törlésre került.

Összetettben a prológ eredménye döntött így az ukrán Vitaliy Buts (Kolls) győzött három csapattársát maga mögé utasítva. A legjobb magyar Lovassy Krisztián lett, aki a 12. helyen zárt, de az első húsz közé rajta kívül Kusztor Péter, Palotai Péter és Dér Zsolt is odafért.

A kerekeseknek nincs azonban túl sok ideje a pihenésre, hisz jövő hét csütörtökön rajtol az immáron 2.1-es besorolású Szebeni Körverseny bombaerős, Pro Kontinentális csapatokkal a mezőnyben.

(Forrás: Utensilnord Ora24.eu. )