A Sopron kiütötte a Győrt, három meccs után itt a bajnok!

A Sopron kiütötte a Győrt, három meccs után itt a bajnok!

2013. 04. 23.
Megosztás

A Sopron 72–44-re legyőzte a Győrt a női kosárlabda NB I döntőjének harmadik, hétfő esti mérkőzésén, és a párharcot összesítésben 3–0-ra megnyerve elhódította a bajnoki címet. A hétfői találkozón végig vezető soproniak nyolcadik alkalommal lettek bajnoki aranyérmesek.

Két győztes mérkőzéssel a háta mögött készülődött a bajnoki döntő harmadik mérkőzésére a Sopron, így már csak egy lépésre volt a bajnoki aranyérmektől. Tudtuk azonban, hogy az utolsó lépés megtétele mindig nehezebb, de bíztunk benne, hogy ma is érvényre tudjuk juttatni nagyobb tudásunkat a bajnoki címvédő Győr ellen. Telt ház, csodás hangulat várta a két euroligás csapatot! Mind a drapériával felvonuló soproni tábor, mind a vendég győri szurkolók sportszerűen és lelkesen bíztatták kedvenceiket, akiknek nem csak egymással, hanem a hőséggel is meg kellett ma birkózniuk. Szponzoraink mellett sok vendég is tiszteletét tette a hétfői mérkőzésen, így például az SVSE labdarúgó csapatát is felfedezhettük a lelátón.

Az első támadást mi vezethettük, és Shenise egy alapvonali betörés után megszerezte a vezetést, mely a megítélt plusz büntetővel együtt 3 pontot ért. Az első győri találatot az egyre jobb formát mutató Smith jegyezte (2. perc 5-2). Szépen járattuk a labdát, mely a pontok terén is megmutatkozott (4. perc 9-4). Az 5. percben már időt is kért a vendég kispad. Kíváncsian vártuk mit fognak változtatni (13-6). Mindenesetre játékra jelentkezett Laklóth és a fiatal Dobos. Nálunk Zsovár Orsi volt az első csere, aki Ambert váltotta. A 7. perc végén Jeca egy triplával 10 pontra növelte a különbséget (18-8)! A 8. percben a 7 pontos Shenise és a 6-nál járó Sara is pihenőt kapott. Nem esett sok a fault, a felek tapadva egymásra, de tisztán védekeztek. A negyed végén Shenise villant távolról, de az utolsó másodpercben Laklóth még messzebbről, a palánkról pattintotta be a labdát (23-13).

Réka is megszerezte első pontjait a második negyed elején, mellyel már 12 volt közte. Kézben tartottuk a mérkőzést, minden az elképzeléseink szerint alakult. Nagyon az elején jártunk azonban, tudtuk, hogy nem szabad elaludnunk egy pillanatra sem. A dobások ebben a periódusban egyik oldalon sem ültek , a különbség beállt 10 pont környékére (15. perc 26-16). A 17. percben a videóbírót vette igénybe a játékvezetői hármas egy kérdéses szituáció visszanézésére, amely abból adódott, hogy a támadóidőt jelző óra pár másodpercre beragadt. Végül minden maradt az eredeti felállás szerint. Smith büntetőzhetett, de csak egy dobása landolt a gyűrűben. A 19. percben Jeca hármasánál ugrott fel örömittasan a csarnok (37-22). Az első félidő utolsó pontjait az elveszett labdát nem ismerő Amber Holt szerezte a győriek gyűrűjében, egy lepattanó visszatétele után. Látványos jelenet volt (39-22)!

Megnyugtató előnnyel vágtunk neki a második játékrésznek, és koncentráltságunkat látva nem kellett aggódnunk. Úgy is folytattuk a játékot, ahogy elvonultunk pihenőre. Zsófi tempója után a 20-as határt is átléptük (23. perc 43-22). Távoli dobásokkal próbálkoztak a győri lányok, miután minden a palánk felé vezető utat lezártunk. Remekül védekeztünk, és emellett támadásban is volt erőnk szép dolgokat produkálni. Jogosan zúgott többször is vastaps a lelátóról (26. perc 49-29). A nagy előny mellett valamelyest lassítottunk a tempón, de a negyed hajráját megnyomtuk, amivel 31 pontos különbség alakult ki (60-29)!

A záró 10 perc már az ünneplés jegyében telt! A mérkőzés eldőlt, a koncentráció csökkent ezzel, de olyan különbség volt, hogy már ez is belefért, és még így is megörvendeztettük a publikumot egy-egy látványos támadással. Székely Norbert mindenkinek lehetőséget adott, aki idén munkájával segítette a csapatot! Az utolsó percet pedig a kezdő ötös ünnepelhette végig a parkettán! Győzelmünkkel megszereztük klubunk 8. bajnoki aranyérmét, ráadásul sporttörténelmet írva, mindezt veretlenül, mely Sopron Város csapatsportágai terén nekünk sikerült először!

Az eredményhirdetés után kiemelt támogatónk, a Konecranes is átadott egy díjat, az általuk a Döntő Legjobbjának választott játékosunknak, Jelena Milovanovicnak.

Székely Norbert: "A makulátlanság nem gyakran fordul elő az ember életében. Nagy dolog ez! Remek közösséggé formálódtunk a szezon alatt, és azt éreztem az elmúlt hetekben, hogy kevés csapat tud ellenállni nekünk. Nagyon büszke vagyok mindenkire!"

Fűzy Ákos: - A lefújás pillanatában szomorú az ember, hogy csapata elvesztette a bajnoki címét. Nehézségeink ellenére akadtak szép pillanataink a szezonban és a két ezüstéremmel sem kell szégyenkeznünk, több csapat cserélne velünk. A döntőben teljesen megérdemelten nyert a szervezettebb, egységesebb és extra érzelmi töltettel játszó Sopron, gratulálok nekik.

NŐI KOSÁRLABDA NB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
UNIQA EUROLEASING SOPRON–HAT-AGRO UNI GYŐR 72–44 (23–13, 16–9, 21–7, 12–15)
Sopron, 1400 néző. Vezette: Földházi, Papp P., Hegedűs
SOPRON: FEGYVERNEKY 13/6, Holt 9, JOHNSON 19/3, MILOVANOVICS 11/9, KRNJICS 14. Csere: Zsovár, Cserny 2, Pál, Licskai 2, Weninger, Böröndy, Kuttor 2
GYŐR: Hurst 9/9, Raksányi 4, Rasheed, Lima 7, Smith 8/3. Csere: Laklóth 7/3, Dobos 6, Őri, Semsei 3/3
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Sopron javára.

(Forrás: wb-sopron.com)