A sport és a vállalati világ szorosabb összefonódását segíti elő Mizsér Attila

A sport és a vállalati világ szorosabb összefonódását segíti elő Mizsér Attila

2022. 11. 07.
Megosztás

A Sport-Life Balance Program küldetése erős kötelék kialakítása a helyi sportklubok és vállalati entitások között a sportesemények alkalmával és azon túlmutatóan.

Az olimpiai bajnok öttusázó 20 évet töltött el a bankszektorban, majd saját vállalkozásba kezdett trénerként és sporteseményekkel kapcsolatos tanácsadóként.

Szöul bajnoka a MOB színeiben is tartott a NOB megítélése szerint kiemelt fontossággal bíró előadásokat élsportolóknak a kettős életpályamodellel kapcsolatban.

Mizsér Attila most újabb fába vágta fejszéjét; Sport-Life Balance Program névű kezdeményezésén keresztül igyekszik összehozni a sport- és üzleti világot.

A szervezőbizottságok és az érdekelt felek szponzorokat keresnek az eseményeikre. A vállalati partnerekkel kapcsolatban az az alapvető hozzállás, hogy a sikeres rendezés reményében tőkét, termékeket vagy szolgáltatásokat várnak a szervezők a cégektől – többé-kevésbé egyszerű kereskedelmi felfogás ez.

A MOB Mező Ferenc Sportbizottságának tagja szerint viszont sokkal több lehetőség rejlik a társadalom eme két versengő szegmensének kapcsolatában, amennyiben odafigyelünk az emberi oldalra is: a sport összehozza az embereket, barátságok köttetnek, tiszteletet épít.

Az egyik oldalon sportolók, edzők vannak, míg a másikon alkalmazottak és családjaik, akik nincsenek közvetlen módon bevonva a partnerségi megállapodásokba. Mizsér Attila ezért olyan ötlettel ált elő, amelyben szorosabban fonódik össze a sport és a vállalati világ.

A koncepcióról itt lehet bővebben olvasni.

Mizsér Attila korábban több ízben tartott előadást a kettős életpályamodellről a magyar ötkarikás szervezet kötelékében, amelyről itt érhető el további információ:

A NOB sportolói karrierprogramjáról tartottak szemináriumot Budapesten,

Élsport után is van élet – szeminárium a „kettős életpályamodell” jegyében,

„A legfontosabb dolog az életben az, hogy az embernek legyen egy célja, ami hajtja”.

(MOB, Insidethegames; fotó: Mizsér Attila)