Tusnady nimrod mhssz

A sportmászás magyar indulóval debütál a krakkói Európa Játékokon

2023. 05. 31.
Megosztás

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) levélben jelezte a Magyar Olimpiai Bizottságnak, hogy a krakkói Európa Játékok műsorán először szereplő sportmászásban Magyarország is indíthat egy férfi sportolót a nehézségi mászás (Lead) versenyszámban.

20230507 EC Graz 02 cut Resized Image Wz Yw M Cw0 Mj Nd
mhssz.hu

Egy évvel ezelőtt a müncheni multisport Európa-bajnokságon szintén az utolsó pillanatban került fel Vályi Gergő neve a rajtlistára, most Krakkóban Tusnády Nimród képviselheti hazánkat.

A nehézségi mászás általában 17-18 méteres falon zajlik. A nevében a lényeg: egy nagyon nehézre épített mászóúton kell a lehető legmagasabbra jutni adott idő alatt. A mászót kötéllel biztosítják. A fogások számozva vannak, minél magasabbra jut valaki, annál előrébb végez a versenyen.

Az Európa Játékok sportmászás küzdelmeit a Krakkótól 83 km-re lévő Tarnow városában rendezik. 17 ország 100 sportolóját várják a három szakág versenyeire. A nehézségi mászószám kvalifikációját június 23-án 11:30-kor, a döntőt másnap, 24-én 20 órakor rendezik a 2500 nézőt befogadó tarnówi Alkalmazott Tudományok Akadémiáján (ANS).

Sportmaszas lead
european-games.org

(MOB-Média; fotó: MHSSZ, european-games.org)