021

Fürjes Balázs: világsiker az utcai sportok olimpiai fesztiválja

2024. 06. 24.
Megosztás

Világsiker az utcai sportok olimpiai fesztiválja, a budapestiek is özönlenek, le kellett zárni a Ludovika Campust – nyilatkozta Fürjes Balázs, a szervező bizottság társelnöke, az eseményt létrehozó Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja vasárnap az MTI-nek.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének tagja elmondta, már több mint hatvanezer ember kereste fel a budapesti utcai sportok olimpiai fesztiválját csütörtök óta a Ludovikán. Fürjes Balázs kifejtette, utolsó esélyeként Budapesten versenyez a világ élmezőnye, köztük négy magyar sportoló a BMX, break, sportmászás és gördeszka sportágakban a párizsi kvótákért.

Hozzátette, vasárnap a nézők száma meghaladta a hatvanezret, délután három órakor le kellett zárni a parkot: a beengedés szakaszos, a távozók helyett mindig új látogatók léphetnek be.

Közölte, a szervezők számára első az emberek biztonsága, mindenkitől megértést és türelmet kérnek.

Az eseményt minden kontinensen, közel száz országban közvetíti a televízió, több mint kétszáz külföldi újságíró érkezett Budapestre tudósítani, köztük a legnagyobb televíziós társaságok és hírügynökségek munkatársai. A francia közmédia a párizsi olimpia előtt egyenesben közvetíti a teljes budapesti programot – mondta.