A Szolnok indulhat az Adria-ligában!

A Szolnok indulhat az Adria-ligában!

2012. 06. 08.
Megosztás

Csütörtök este ült össze a kosárlabda Adria-liga bizottsága, hogy döntsön arról, hogy melyik csapat lesz a 14. induló a következő kiírásban. A gyűlés nem volt eredménytelen magyar szempontból: a Vojvodina honlapja, a kapiten.rs szerint ugyanis eldőlt, hogy a 2012–2013-as szezonban a magyar bajnok Szolnoki Olaj indulhat. Nem sokkal később az Adria-liga hivatalos honlapja is megerősítette a hírt.

„A bizottság tagjai egyhangú döntést hoztak. A Szolnok volt pénzügyileg a legerősebb klub a három jelentkező közül, akik a Maccabi helyére pályáztak, emiatt egyértelmű volt a választásunk. Több éves megállapodást kötöttünk, de egyelőre még pontosítanunk kell, mennyi időre is csatlakozik hozzánk a magyar alakulat" – mondta Radovan Lorbek elnök.

Mint ismert, a legutóbbi szezonban a Maccabi Tel-Aviv is indult az Adria-liga küzdelmeiben és el is hódították a kupát. A következő szezonra azonban nagyobb kihívást kerestek, ezért a VTB United Ligát választották, ezzel pedig egy hely felszabadult az Adria-ligában. Erre a pozícióra pályázott a Vojvodina Novi Sad és a szlovén Helios Domzale.

A délszláv országok legjobb csapatait tömörítő bajnokságban először indulhat majd magyar különítmény. A szolnoki klub ellenfelei a Partizan, a Radnicski, a Crvena Zvezda (Szerbia), a Krka, a Union Olimpija (Szlovénia), a Cedevita, a Cibona, a Split, a Zadar (Horvátország), a Siroki, az Igokea (Bosznia-Hercegovina), a Buducsnoszt (Montenegró) és az MZT Szkopje (Macedónia) lesznek, tehát a térség legjobb csapataival mérkőzhet meg az Olaj hétről hétre.

Érdekesség, hogy a Szolnok kosarasa, Báder Márton korábban az Krka Novo Mesto, a Cibona Zagreb és a Hemofarm tagjaként öt szezont is lehúzott már ebben a sorozatban.

Ez a hír a csütörtöki MKOSZ ülésen megtárgyaltakkal együtt azt is jelenti, hogy a szolnoki csapat kihagyja a magyar bajnokság alapszakaszát és a középszakaszban a felső hetesbe kerülve a negyedik helyen kezdi meg a középszakaszt.

(Forrás: NSO)