"A tatai Öreg-tó pazar helyszínt kínál az 5próbázóknak"

"A tatai Öreg-tó pazar helyszínt kínál az 5próbázóknak"

2015. 09. 30.
Megosztás

"Velence is gyönyörű környezetet biztosított a korábbi rendezvénynek, ezúttal a tatai Öreg-tó és környéke szolgál pazar helyszínként az 5próba Rióba szombati kiemelt rendezvényének!" - vélekedik a tatabányai Csernoviczki Éva.

A londoni olimpiai bronzérmes judós korábban részt vett a velencei kiemelt eseményen, több helyszínen kipróbálta a mini 5próbás feladatokat, ezúttal Tatán is találkozhatnak az odaérkezők.

„Örömteli, hogy milyen sokan 5próbáznak, és hogy nem csak a helyieket mozgatja meg az esemény, hanem az ország rengeteg pontjáról érkeznek a résztvevők, akik a teljesítményükkel akár riói utat is nyerhetnek. Velence is gyönyörű környezetet biztosított a korábbi rendezvénynek, ezúttal a tatai Öreg-tó és környéke szolgál pazar helyszínként” – mondta az Ippon Judo Tatabánya SE judokája, aki teljes távot nem fog teljesíteni, de a mini próbák közül várhatóan október 3-án is megbirkózik valamelyikkel.

"Az ergométeres bringát, az ugrókötelezést és a szökdelést már kipróbáltam, nem mondom, felment a pumpa, de élveztem. Ha tehetem, Tatán is mozgok egy kicsit, hiszen a futás, a kerékpározás és a gyaloglás rövid és hosszabb távja mellett a Mini 5próbát is lehet teljesíteni, így kompletten egy egész család talál magának való elfoglaltságot."

A tatai Öreg-tónál, az Ökoturisztikai Központnál rendezi a Magyar Olimpiai Bizottság október 3-án az 5próba Rióba következő kiemelt eseményét. A jelentkezők futásban, kerékpározásban és gyaloglásban/nordic walkingban, hosszú és rövid távon gyűjthetik tovább pontjaikat.

Szombaton az Ökoturisztikai Központnál 7 és 8 óra között rajtol a gyaloglás/nordic walking (7 és 20 kilométeren), 10 órakor a futás (7 és 21 kilométeren), a kerékpárosok pedig 12 és 13 óra között indulhatnak (21 és 56 kilométeren).

Regisztráció a versenyközpontban: 6.30 és 12.45 között, megnyitó és technikai tájékoztató: 9.45-től.

Rendezvényközpont: Tata, Öreg-tó, Ökoturisztikai Központ (2890 Tata, Tópart Sétány 2.).

Tatán a Mini 5próba Rióba feladatai is várják a résztvevőket, akik a 300 méteres ergométeres evezéssel, az egyperces görgőpados kerékpározással, a helyből távolugrással, a fél perces ugrókötelezéssel és a 30 másodperces szökdeléssel, nevezési díj nélkül, egy alapregisztrációval és tíz perc mozgással tíz pont gyűjthető.

Az otprobarioba.hu-n és az 5próba Rióba Facebook-oldalon minden lényeges információ megtalálható az eseménysorozatról.

(MOB/VF, fotó: MOB/Szalmás Péter)