A válogatott megnyerte a soproni tornát

A válogatott megnyerte a soproni tornát

2012. 06. 03.
Megosztás

A magyar válogatott a mérkőzés elején elhúzott, és ha időnként csökkent is az előnye, az utolsó negyedre megnyugtató vezetés birtokában fordult.

Akkor a korábbinál több hiba csúszott a támadójátékba, a lettek kiegyenlítettek, ám az izgalmas végjáték végül a magyar csapat győzelmét hozta.

MESTERMÉRLEG
Stefan Svitek:
– Ma is jól kezdtük a mérkőzést, de megint felhoztuk az ellenfelet. Többször hullámvölgybe kerültünk, amin változtatnunk kell. Támadásban szükséges javulnunk, hogy eredményesebbek legyünk, és akkor nem kell izgulnunk a mérkőzés végén.
Aigars Nerips:
– Remek torna volt számunkra, ellenfeleink keményen védekeztek mindkét nap, ezt feltétlenül el kell sajátítanunk nekünk is. Fejlődésben van a csapatunk, és remélem, ez az eredményességben is megmutatkozik.

Stefan Svitek Eb-selejtezőkre készülő együttese pénteken szoros csatában felülmúlta Szlovákiát is, így veretlenül végzett az első helyen.

NŐI KOSÁRLABDA – NEMZETKÖZI NŐI TORNA, SOPRON
MAGYARORSZÁG–LETTORSZÁG 59–56 (14–9, 19–14, 18–17, 8–16), Sopron, 400 néző. V: Cziffra, Győrffy, Jakab
MAGYARORSZÁG: Honti 5, Simon Zs. 3, Raksányi 5/3, Nagy-Bujdosó 5, HORTI 12. Cs: SZÉCSI 10, QUIGLEY 16/3, Zsovár 3/3, Vida, Laklóth, Czank
LETTORSZÁG: Karklina 10, KRASTINA 13/9, Steinberga 4, NIEDOLA 7, Kudmina 11. Cs: Vitola 6/3, Horelika, Dreimane, Eibele 5, Priede, Reke

A torna végeredménye: 1. Magyarország, 2. Szlovákia, 3. Lettország

(Forrás: MTI)