A világhírű magyar Face Team Katarban vendégeskedett

A világhírű magyar Face Team Katarban vendégeskedett

2013. 02. 26.
Megosztás

A Face Team nemrég ért el több mint 4,5 milliós nézettséget a híres YouTube rendező, Devin Graham filmjével, máris újabb érdekességekkel rukkol elő. Most tértek haza Katarból, egy kosárlabda eseményről melyet a Katari Olimpiai Bizottság szervezett.

A Katari Olimpiai Bizottság (QOC) és a Katari Kosárlabda Szövetség (QBF) első 3-3 elleni kosárlabda tornájára kapott meghívást a Face Team akrobatikus kosárlabda csapata. A két napos rendezvényt Katar fővárosában, Dohában szervezték. A City Center Plaza adott otthont az eseménynek. Az esemény hivatalos FIBA esemény lévén két hitelesített félpályán, a nemzetközi szabályoknak megfelelően folyt.

A nézők sikeres bevonása, a lélegzetelállító zsákolások és freestyle trükkök könnyen meggyőzték a helyi szervezőket és a olimpiai bizottság képviselőit a Face Team egyedülálló tehetségéről.

Az esemény fővédnöke, Sheikh Saoud Bin Abdulrahman Al-Thani, a Katari Olimpiai Bizottság főtitkára és a kosárlabda szövetség elnöke volt, aki egy kupával köszönte meg a Face Team tagjainak az akrobatikus kosárlabda bemutatókat a díjátadó közben. Gratulációja során megemlítette, hogy szeretné többször is meghívni a csapatot, hogy közösen népszerűsíthessék ezt a csodás sportágat hazájukban is.

A fellépésről készült videó itt tekinthető meg.

Nem sokkal korábban Devin Graham a YouTube egyik legnépszerűbb filmes rendezője és vágója forgatott a magyar csapattal. Filmjének első alkalommal voltak magyar szereplői, a csapat Budapestet népszerűsítette olyan helyi látványosságok mellett, mint a Halászbástya, a Lánchíd, a Hősök tere. A videót eddig több mint 4,5 millióan látták.

A Face Team-ről

A Face Team Magyarország első akrobatikus kosárlabda csapata, amely különleges sport-show bemutatókat tart: akrobatikus kosárlabda, kézilabda, korfball, labdazsonglőrködés, break szerepel a palettájukon. A 2004-ben alakult csapat 9 tagból áll, és minden esetben a helyhez és az igényekhez igazítják fellépőik számát és a bemutató jellegét. Folyamatosan várják a jelentkezőket, bárki csatlakozhat hozzájuk, aki kellően ügyes és elszánt. Magyarországon és világszerte már több mint 150 alkalommal léptek fel olyan rangos eseményeken, mint a NBA, FIBA mérkőzések, fesztiválok stb. A csapat 2011-ben a legnagyobb angol tehetségkutató show műsor, a Britain’s Got Talent döntőjéig jutott, nemzetközi reklámfilmekben szerepelt, illetve a milliós látogatottságokat elérő népszerű YouTube rendező filmjében népszerűsítette Magyarországot.

További információk: http://thefaceteam.com, http://www.facebook.com/faceteamtheshow

(Döbörhegyi Balázs)